Lielākā daļa (78%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par tautas vēlētu Valsts prezidentu (43% - noteikti jā; 35% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu „900 sekundes” oktobrī veiktais pētījums.

16% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā pauž noraidošu viedokli par ideju, ka Valsts prezidentu vēlētu tauta (11% - drīzāk nē; 5% - noteikti nē).

6% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Par aptauju

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu „900 sekundes”, laikā no 2014.gada 14. oktobra līdz 16. oktobrim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Par TNS

TNS ir vadošā pilna servisa tirgus, sociālo un mediju pētījumu kompānija Latvijā. Mūsu klientiem tiek nodrošināts plašs pētījumu klāsts - gan patērētāju vajadzību izpēte, uzņēmumu reputācijas un darbinieku apmierinātības novērtēšana, zīmolu atpazīstamības un marku tēla pētījumi, produktu testi, noslēpumainā klienta pētījumi, gan starptautiskiem standartiem atbilstoši mediju (TV, radio, preses, interneta) auditorijas pētījumi, informācija un analīze par mediju lietošanas ieradumiem un mediju reklāmas apjomiem.

Par LNT

LNT ir viens no vadošajiem televīzijas kanāliem Latvijā, kas izstrādā un pārraida kvalitatīvus audiovizuālos produktus daudzveidīgai TV skatītāju auditorijai. LNT saviem skatītājiem piedāvā interesantu un aizraujošu televīzijas programmas klāstu, tajā iekļaujot raidījumus par politiskiem, sociāliem un kultūras notikumiem - LNT ziņas, Tautas balss, LNT Top10, pavāru raidījumus visai ģimenei un izklaidējošus šovus. Skatītājus priecē arī labākās Holivudas un Krievijas filmas un seriāli. LNT uzrunā Latvijas sabiedrību un iedrošina pievērsties sirsnīgiem, tradīcijām bagātiem projektiem - „Eņģeļi pār Latviju”, „Gada varonis”, „Labestības diena”, „Dziedošās ģimenes”, „OKartes skatuve” un „Latvijas Zelta Talanti”, sniedzot iespēju sadzirdēt vienam otru, novērtēt sevi un būt lepniem par to cik daudz mēs spējam paveikt kopā.