Oktobra pēdējā svētdienā jautrajā Latvijas izzināšanas šovā Es mīlu Tevi, Latvija! gāja karsti un aizrautīgi, par ko lielā mērā jāpateicas Latvijas patriotiem un vienkārši apburošiem cilvēkiem – kapteiņiem Janai Duļevskai un Valteram Krauzem un viņu lieliskajiem komandas biedriem. Šoreiz šovā uzvarēja V.Krauzes komanda. Skatieties desmito spēli Es mīlu Tevi, Latvija! ar Latvijas patriotu piedalīšanos jau 2.novembrī 20:00 kanālos TV3 un TVPLay!

Prieks, aizrautība un draudzīga cīņa

Devītajā Es mīlu Tevi, Latvija! šova reizē Valtera Krauzes komandā cīnījās Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe, dziedātāja Marta Kukarane un kardiologs Andrejs Ērglis. Janas Duļevskas komandā bija Dailes teātra aktieris un joku plēsējs Gints Andžāns, dziedātāja Anmary un finansiste, gardēde Ilze Jurkāne.

Es mīlu Tevi, Latvija! kontroldarbs sākās ar jautājumiem par kino un televīziju Latvijā – Dejo ar zvaigzni, Mammu, es tevi mīlu, Cilvēka bērns, Akmeņainais ceļš. Šova starplaikos jo īpaši dziedātāju zināšanas tika pārbaudītas, minot dziesmas Pasaule Pasaulīt, Viņi dejoja vienu vasaru, Laternu stundā, Mums pavksies, Bet dzīvē viss ir savādāk, Kad jūrā mēness krīt un citas. Vēlāk ģeogrāfijas spēlē un Latvijas kartē bija jāatrod Sigulda, Ape, Ogre un Balvi. Visas pilsētas tika atminētas, taču to atrašana kartē gan tik viegli nevedās. Vēlāk daudz smieklu un jautrības valdīja, kad V.Krauzes komandai bija jāizstāsta dramturģes Māras Zālītes biogrāfija, bet J.Duļevskas komanda pārstāstīja viens otram faktus par dzejnieku Jāni Peteri. Gāja kā pa kalniem, tika izgudroti jauni fakti un rakstīta jauna vēsture. Gala rezultātā V.Krauzes komanda nopelnīja četru punktus un J.Duļevskas komanda vienu punktu. Tad sekoja aizraujošā sprāgstošās dāvanas spēle un šoreiz dāvana palika A.Ērgļa rokās. Spēles noslēgumā bija punktu zagšana un lielā rata griešana, pēc kuras noskaidrojās, ka šoreiz uzvar V.Krauzes komanda.

Desmitais raidījums ir klāt!

Nākamajā svētdienā, 2.novembrī, šovā Es mīlu Tevi, Latvija! J.Duļevskas komandā būs viena no retajām Latvijas dziedātājām, kurai māsa ir dvīne un pie tam arī dziedātāja – Ana Drozdoviča, Latvijas patriots, kurš nav uzaudzis šeit, bet sirdī tāds ir – dziedātājs Roberto Meloni un mūziķis un dziesmu autors  Aigars Grāvers. V.Krauzes komandā būs A.Drozdovičas dvīņu māsa Katrīne Drozdoviča, diriģents, dziedātājs un starptautisku godalgu īpašnieks kormūzikā Jānis Ozols un muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Skatieties šovu Es mīlu Tevi, Latvija! jau šo svētdien, 2.novembrī 20:00 kanālos TV3 un TVPlay!

Prieks kopā būt!