Pirms neilga laika kāds anonīms lasītājs (tā viņš sevi nodēvējis) piedāvājis žurnālam «Kas Jauns» iegādāties populārās TV raidījuma «Nekā Personīga» žurnālistes Ilzes Jaunalksnes fotoattēlos un video, kuros viņa redzama atkailinājusies.

Anonīmais lasītājs par Ilzes Jaunalksnes diezgan sliktas kvalitātes pikantajiem materiāliem vēlējies saņemt samaksu.

Žurnāliste Ilze Jaunalksne žurnālam «Kas Jauns» paskaidroja, ka fotogrāfijās un video viņa redzama privātā situācijā, apmeklējot pirti. «Informēju, ka fotogrāfijas un video ieraksts varētu būt atradies datorā, ko man nozaga pirms četriem gadiem. Dators līdz šim nav atrasts, arī vainīgās personas nav notvertas,» stāsta žurnāliste.

Par notikušo Jaunalksne informēs Valsts policiju un to, ka pēkšņi apritē ir parādījušies foto no viņai nozagta datora. «Vēlos uzsvērt, ka jau reiz ir notikusi prettiesiska un noziedzīga iejaukšanās manā privātajā dzīvē, veicot telefona sarunu noklausīšanos un publiskojot ierakstus,» vēsta Ilze.

Pirms neilga laika līdzīgs skandāls norisinājās arī ASV, kur vairāku Holivudas slavenību kailfoto tika nopludināti internetā. Hakeri pie tiem tikuši ar mākoņdatu glabāšanas vietnes «Apple iCloud» palīdzību.