Komentējot jaunievēlētā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa («Reģionu apvienība») darbības jau pirmajā parlamenta sēdē, politologs Ivars Ījabs norāda, ka agri vai vēlu viņam būs jāizšķiras, kādas būs viņa darbības prioritātes.

Sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» uz jautājumu, kā viņš vērtē Kaimiņa šovu, ar nelielu kameru iemūžinot notiekošo Saeimā, Ījabs norādīja, ka Kaimiņš nonāks izvēles priekšā.

«Domāju, ka Kaimiņš nonāks dilemmas priekšā – no vienas puses darīt darbu, bet no otras puses uzņemt video. Ja viņš tramdīs savus kolēģus, viņš tiks izstumts no aprites, kur tiek pieņemti svarīgi lēmumi,» norādīja Ījabs.

Kaimiņš negribēs pieļaut šādu scenāriju. «Domāju, ka viņš [Kaimiņš] nav dumjš cilvēks,» pauda politologs.

Kā ziņots, Kaimiņš pirmajā 12.Saeimas plenārsēdes dienā ar videokameru centās nofilmēt deputātu Jāni Junkuru («Vienotība»).

Kaimiņš aģentūrai BNS sacīja, ka viņam esot vairāki jautājumi, ko uzdot Junkuram. «Man ir daži konkrēti jautājumi, ko uzdot Junkuram. Diena vēl nav galā,» norādīja jaunievēlētais deputāts.

Savukārt sociālajās saziņas vietnēs Saeimas sēdes vērotāji pauž pārsteigumu, ka Kaimiņš deputāta svinīgo solījumu nolasījis, un nebija to iemācījies no galvas. Tāpat jaunais deputāts bija piemirsis minēt savu vārdu un uzvārdu.