Jaunievēlētais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA), kā iepriekš solīts, filmē Saeimas sēdes. Taču ko par šādu rīcību saka Kaimiņa kolēģi - citi parlamenta deputāti, vēsta portāls Apollo.lv.

Kārlis Seržants (ZZS) norādīja, ka šādu rīcību nekādi nevērtē. «Man šķiet, ka puisis vēl īsti nav sapratis, kur ir darbs, bet kur - izklaide. Es viņa «šovā» nepiedalīšos,» norādīja Seržants.

Inguna Sudraba (NSL) uzsvēra, ka Saeimas sēdes pašas par sevi tiek filmētas, un tās iespējams vērot Saeimas mājaslapā. «Jāsaka gan, ka parlamenta deputātam gan ir citi pienākumi, bet personīgi par sevi runājot, tas mani nekā netraucē. Gan jau deputāts ar laiku sapratīs, ka jāpievēršas pie sēdes darba kārtības un apspriedēm, tas ir produktīvākais, ko var darīt,» uzskata Sudraba. Viņa stāsta, ka Saeimā ir kameras, kas filmē sēdes, tādēļ netiek pievērsta uzmanība tam, ko dara Kaimiņš. «Manuprāt, ir jāmāk stāvēt tam pāri, un nepievērst uzmanību, un cilvēkiem pazudīs interese, ja to ignorēs. Sevi ir jāparāda ar darbiem un spēju dot konstruktīvus priekšlikumus, bet tas ir katra paša deputāta ziņā,» norāda Sudraba.

Savukārt Augusts Brigmanis (ZZS) sarunā ar «Apollo» uzsver, ka viņš zina, ka kaut kas tāds sēžu laikā tiek darīts, un Kaimiņam vienmēr ir līdzi kamera. «Redzu, ka viņš iet, viņam visu laiku ir rokās tas aparāts... Uz galda arī viņam stāv kamera. Es teiktu tā - pietiekoši ilgi jau esmu politikā, un esmu pieredzējis visādas lietas. Tā kā - tā ir Kaimiņa izvēle,» norāda Brigmanis. Tāpat Brigmanis uzsver, ka personīgi viņu tas neuztrauc, taču citu Saeimas deputātu vidū valda mērens sašutums. «To, ko viņš tur ir nofilmējis... Cik zinu, Kaimiņš arī vajā sievietes līdz pat tualetēm, bet nu tā ir katra cilvēka izvēle. Tādu darba stilu viņš ir izvēlējies, un redzēsim, kā viņam tur tālāk ar to ies,» stāsta Brigmanis.

Partijas «Saskaņa» deputāts Jānis Urbanovičs portālam «Apollo» uzsvēra, ka viņu Kaimiņa izdarības netraucē. «Ir daudzi kas filmē. Kādreiz to darīja Janīna Kursīte - Pakule, staigāja, fotografēja. Katrā Saeimā ir kāds, kas to dara. Savam arhīvam, vai kādam citam nolūkam, tas ir viņu ziņā,» norāda Urbanovičs.

Savos izteikumos ļoti lakonisks bija Imants Parādnieks (NA). «Interesanti, normāls pipars,» teica Parādnieks.