Turpinot iesākto dziesmu sēriju etno – folk stilā dziedātāja Elizabete Zagorska sadarbībā ar Rolandu Ūdri ierakstījusi dziesmu „Tāpēc”, kura pauž patriotiskumu, mīlestību pret Latviju, tautas folkoru un dejotprieku visās paaudzēs. Dziesmai tapis arī video klips.

Latviešiem dziesma un dejotprieks ir asinīs. Latvieši mīl savu zemi un rūpējas par to. Lai arī mēs esam diezgan lieli individuālisti, tomēr, ja vajag, latvieši spēj būt vienoti un kopīgiem spēkiem paveic ko patiesi nozīmīgu. Tieši tā ar dziesmoto revolūciju un Baltijas ceļu 1989. gadā simtiem tūkstošu latvieši neatkarīgi no tautības un reliģiskās pārliecības izgāja  ielās, un Latvija miermīlīgi bez vardarbības atbrīvojās no padomju okupācijas jūga un atguva valstiskumu. Arī pēc daudziem gadsimtiem un visvisādu režīmu maiņām latvieši ir saglabājuši savu unikālo folkloru.

“Tuvojoties valsts svētkiem jo īpaši aizdomājamies par latvietību. Dzimtene ir tā, kas mums patriotiski jāaizstāv. Mums nekur un nekad nebūtu jākautrējas par to, ka esam latvieši, jo mēs esam tauta, kas izdzīvojusi cauri daudzām varām, saglabājot savu latvietību, tradīcijas un neatkārtojamo folkloru. Slāpes, kas pieminētas dziesmā pauž mūsu vēlmi pastāvēt, būt nemitīgā kustībā un mijiedarbībā ar dabu un savu dzimteni. Plānojot videoklipu dziesmai kopā ar režisori Aiju Strazdiņu, domājām par to, ko latvietis dara, kad ir priecīgs, ar ko viņš nes mūsu vārdu pasaulē - tas ir sports, kustība un deja. Mūsu nacionālā deja ir mūsu atpazīstamības zīme. Klipā tā parādīta stilizētā versijā ar galopa soļiem, bez tautastērpiem izdejojot šo dziesmu,” atklāj dziedātāja Elizabete Zagorska.

""Tāpēc" ir mīļa, sirsnīga dziesma - klausoties, kājas pašas cilājas, kurā Rolandam Ūdrim un Elizabetei Zagorskai izdevies šajās dažās muzikālajās minūtēs apvienot ne tikai burvīgu tekstu un melodiju, bet arī etnogrāfisku "piesitienu", uz ko tad arī nolēmām likt uzsvaru, veidojot mūzikas video.
Latvieši ir ne tikai dziedātāju, bet arī dejotāju tauta - un kāpēc gan mums lēkāt hip-hop un citos internacionālos formātos, ja ir mūsu pašu tautas dejas, kurās var izpaust visu emociju gammu, turklāt pašiem daudz saprotamākā veidā. Man prieks, ka Elizabete šo ideju atbalstīja un varēja tapt videoversija, kas skatītājiem var likt lepoties ne tikai ar mūziķu sniegumu, bet arī ar mūsu kultūras bagātību.

Vēlos teikt lielu "paldies" visiem burvīgajiem dejotājiem, kuri atsaucās mūsu aicinājumam un piekrita piedalīties klipa filmēšanā - paldies Grietai Kolosovai un Atim Ivanovam, kuri nekautrējās dejot uz Brīvības ielas stūra, paldies romantiskajiem jaunlaulātajiem Ivonnai un Jānim Gīsičiem, kuri dancoja Ķīpsalā, paldies Lailai un Uldim Koceriem, kuri līdz vēlam vakaram iepriecināja ne tikai Vecrīgas apmeklētājus, bet arī 6. maršruta tramvaja pasažierus, paldies Kristai Cērpiņai un Kristapam Vītolam - viņi satikās tikai filmēšanas dienā, bet filmēšanā pie Operas šķita, ka ir pazīstami ne vienu vien nedēļu, paldies mīļajam, atraktīvajam pārim Sandrai Līdigai ar dzīvesdraugu par jautriem brīžiem rīta agrumā Arkādijas parkā, kā arī mūsu jaunākajam pārim - jaukajiem Signei Homčenko un Ronaldam Tomam Sandoram par danci Latvijas modes dizaineru salonā "Paviljons" Tērbatas un Stabu ielu stūrī. Paldies arī filmēšanas komandai - operatoram Uvim Burjānam, kameras asistentam Jānim Saļmam un klipa producentei Anitai Ābelei. Jūs bijāt un esat lieliski!

Sveiciens Latvijai svētkos!"

sveicina videoklipa režisore Aija Strazdiņa

Dziesma „Tāpēc” jau uzsākusi ceļu pie klausītājiem un iekarojusi mīlestību Latvijas radio 2 dziesmu aptaujā „Muzikālajā banka” un ir viena no spēlētākajām dziesmām. Klausies un atbalsti www.muzikalabanka.lv/.

Sekojiet informācijai par dziedātājas Elizabetes Zagorskas radošo darbību mājas lapā www.elizabetezagorska.lv/ un sociālajos tīklos: www.facebook.com/zagorskaelizabete un www.draugiem.lv/elizabetezagorska.