Portāls Pietiek.com jau pirms kāda laika rakstīja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savu privāto dzīvi apvieno ar darbu, norādot par biežajām un, iespējams, romantiskajām dēkām, braucot valsts apmaksātos komandējumos kopā ar sava biroja vadītāju Ati Lotu.

Pēc pagājušās nedēļas sensacionālākā paziņojuma sākušās spekulācijas par to, kurš ir Edgara Rinkēviča (41) mīļotais. Patlaban izvirzīti divi kandidāti.

Jau vēstījām, ka 6. novembra vakarā ar paziņojumu mikroblogošanas vietnē Twitter klajā nāca Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, sabiedrībai atklājot savu homoseksualitāti. Par ministra netradicionālo seksuālo orientāciju politiķu aprindās runas vedās jau sen. Viņš bijis viens no retajiem Latvijas politiķiem, kas paudis atbalstu praida norisei Rīgā un pats piedalījās arī gājienā. Pats Rinkēvičs pēkšņo paziņojumu skaidro kā reakciju uz diskusijām sabiedrībā un nepilnībām likumdošanā attiecībā uz partnerattiecībām.

Kamēr E. Rinkēviča kolēģi dažādās valstīs pauž atbalstu lēmumam “iznākt no skapja”, pašu mājās sākušās spekulācijas ap tēmu – kas ir Rinkēviča mīļotais vīrietis? Žurnāls Privātā Dzīve kā iespējamos kandidātus min ārlietu ministra biroja vadītāju Ati Lotu un Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Viktoru Makarovu.

Uz jautājumu, kāda ir viņa orientācija, A. Lots atzina: “Daudzi, kas mani pazīst, zina atbildi uz šo jautājumu. Negribētu iedziļināties tā detaļās. Tā tomēr ir mana privātā dzīve.” Jautāts, vai viņam ir romantiskas attiecības ar E. Rinkēviču, ministru biroja vadītājs bija lakonisks: “Nē, nav!”.

“Nekad neesmu slēpis to, ka esmu gejs,” žurnālam Privātā Dzīve atklāja V. Makarovs. “Taču ar Rinkēviča kungu mani saista tikai profesionālas attiecības. Negribētos, lai šajā jautājumā sāktos kaut kādas tenkas, kuru dēļ mans “boifrends” kļūtu greizsirdīgs. Mēģinu jokot, jo zinu – viņš nekļūs greizsirdīgs, jo zina – kas ir kas,” viņš sacīja, paskaidrojot, ka 2012. gada praidā piedalījies neatkarīgi no E. Rinkēviča. “Sava viedokļa paušana ne vienmēr ir saistāma ar cilvēka privāto dzīvi,” skaidro V. Makarovs.