12. Saeimas vēlēšanu priekšnojautās šogad daži lika lietā īpaši netīrus paņēmienus, un par vienu no priekšvēlēšanu cīkstiņa upurēm krita arī nu jau bijusī premjeres Laimdotas Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča, kā vēsta portāls delfi.lv.

Proti, atklātībā atkal nonāca pirms 15 gadiem tapušais video, kurā Džeina bija iemūžināta kastingā pie pornofilmu režisora Pjēra Vudmena un par kuru liela sabiedrības daļa jau sen zināja.

Pēc video publiskošanas Džeina klusēja, bet tagad atklātā intervijā žurnālam Una jaunā sieviete tomēr nolēmusi dalīties sajūtās par to, kā viņa un viņas tuvākie cilvēki reaģēja uz pagātnes piedzīvojuma nonākšanu atklātībā.

"Šoks, protams, bija, bet vairāk par formu un kontekstu, kā tas tika pasniegts. To, kas notika, vismaz emocionāli varu salīdzināt ar virtuālu grupveida izvarošanu," stāsta Džeina.

Liela nozīme šajā neapskaužamajā situācijā bijusi kolēģu, ģimenes un vīra atbalstam - septembrī Džeina ar laulāto draugu atzīmējusi astoņu gadu kāzu jubileju, un šis notikums palīdzējis abiem lauleņiem, kuri sākuši izjust attiecību krīzi, atkal satuvināties. Tāpat daudzi nepazīstami cilvēki pauduši atbalstu sievietei.

Kolēģi Ministru prezidenta birojā ap Džeinu izveidojuši "tādu kā aizsargvalni", un arī viņas tiešā priekšniece Laimdota Straujuma notikušo nav ignorējusi.

"Ministru prezidente Laimdota Straujuma, to uzzinot, bija ļoti dusmīga. Dusmas gan nebija vērstas pret mani, bet pret tiem, kuri bija izvēlējušies šādas politiskā cīniņa metodes. Nevienā brīdī nav bijusi saruna par to, ka man vajadzētu aiziet," atklājusi Džeina.

Viņa ir arī pārliecināta, ka publiski Straujumai reaģēt nebija nekādas nepieciešamības.

"Manuprāt, tas nav ministru prezidentes līmenis. Padomā loģiski - runa ir par notikumu, ko savā privātajā dzīvē esmu piedzīvojusi 18 gadu vecumā. Tas taču nav jākomentē ministru prezidentam!

Jāsaprot, ka tas bija ļoti sen, - tā bija mana izvēle, ko izdarīju, un tai nav absolūti nekādas saistības ar citiem cilvēkiem," intervijā žurnālam Una savu nostāju stingri argumentēja Tamuļeviča.