Ludzas rajona Kārsavā, "tikai 300 kilometru no jūras", par 700 tūkstošiem eiro tiek pārdots reiz par Latgales kriminālo autoritāti dēvētā Raita Kononova īpašums.

Pats īpašnieks R. Kononovs norāda, ka īpašumu pārdod, jo pats vēlas pārcelties uz Krieviju. R. Kononova vārds iepriekš izskanējis saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas nodaļas direktora Vjačeslava Liscova slepkavību. Šajā lietā Augstākā tiesa viņu atzina par vainīgu slepkavības ieroča iegādē. Tāpat izskanējis, ka šis cilvēks organizējis kontrabandas plūsmu no Krievijas uz Latviju.

Nama īpašnieks Raitis Kononovs: Māju cēlu agrāk, kad biju bagāts. Tagad to pārdodu tādēļ, ka man korumpētās amatpersonas no visām drošības iestādēm nedod mieru. Tāpēc nolēmu visu pārdot un braukt prom uz Krieviju.

R. Kononovs atzīst, ka īpašumu cer pārdod ar starpnieku palīdzību, kuriem par noslēgto darījumu tiktu samaksāti 100 tūkstoši eiro. R. Kononovs ir pārliecināts, ka namam, kura cena noteikta 700 tūkst. eiro apmērā, varētu būt pircēji Krievijas tirgū.

Nekustamo īpašumu eksperts gan atzīst, ka “sludinājums līdzinās jokam”, un Krievijas pircēji diez vai gribētu īpašumu tik tuvu Krievijas robežai un tik tālu no kultūras un pasākumu vietām Rīgas un Jūrmalas, kur parasti pulcējas krievu tūristi.