Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes Dienesta nodaļas vecākais inspektors Juris Blūzmanis strādāja Zolitūdes traģēdijas vietā no pirmā brīža. Pēc gada viņš, valdot emocijas, LTV „Panorāmai” stāstīja, ka aizvien grūti aptvert notikušo. Saviem bojāgājušajiem kolēģiem viņš veltīja emocionālu dzejoli „Trīs zvani”.

Sajūtas, kas valdīja visu šo gadu, bija savādākas nekā piektdien, atbraucot uz traģēdijas vietu, atzina glābējs. Piektdien daudzi glābēji bija dienestā un nevarēja piedalīties piemiņas brīdī kapsētā, bet pie sabrukušā veikala, skatoties uz svecītēm, „sajūtas - it kā tas tikko noticis". "Tās sajūtas nevar aprakstīt”, sacīja Blūzmanis.

Ugunsdzēsējs, policists vai karavīrs netop vienas dienas laikā, un strādājot norobežojas no emocijām. Tačuu traģēdijas dienās, izejot aiz norobežotās teritorijas, redzot sveces un ziedus, Latvijas karogu pie žoga, sāka birt asaras, "ieslēdzās cilvēciskā puse", atcerējās Blūzmanis. Bet, ejot atpakaļ iekšā, asaras nožūst, un stresa situācijā cilvēks dara savu darbu, bet to, kas noticis, saprot tikai vēlāk, stāstīja glābējs.

„Neiedomājami saprast, ka šo [trīs traģēdijā bojāgājušo glābēju] kolēģu nav, šķiet, ka tūlīt Vilnis iznāks, ar Sergeju varēs parunāt, ar Edgaru sazvanīties,” stāstīja glābējs.

Viņš saviem bojāgājušajiem kolēģiem veltīja dzejoli „Trīs zvani”. Ar trīs zvaniem ugunsdzēsēju daļās ziņo par to, ka vienu maiņu nomaina cita.

"Trīs zvani"

Vējš skumji aizpūš koku lapas,
un apklusušas novembra svētku skaņas.
Vēl nesen likām sveci Rīgas aizstāvjiem pie pils sienas,
bet nu esam tikuši pie vēl vienas - varoņu dienas.                                  

Šai zemē jau sen vairs nenotiek karš,
bet kāpēc kritušo saraksts tik garš?
54 atņemtas dzīvības,
un divtik laupītas dzīves,
un vērtības, kas nu šķiet kā mieles.

Tajā dienā mums pieteica karu,
ar frontes līniju - četras dienas un naktis, tik  garu,
ierakumi  no betona un sadzīves precēm,
un cerību loku no ziediem un  degošām svecēm.

Un šajās  svētku  dienās,  lai visi  man piedod,
bet vietu Trīs uguns vīriem zvaigznājos gribētu iedot,
kas dzīvību veikalā jaunā spiesti bija ziedot.

Trīs dienas pēc Latvijas dzimšanas dienas,
Trīs vārdi - Zolitūde un „Maksima” uz Priedaines ielas,
Trīs zvaigznes Strēlnieku zvaigznājā,
Trīs zvani, ka dežūrmaiņa nu ir galā……