Pagājušo sestdien, 22. novembrī, turpinot straujo paplašināšanos, Baltijā vadošais veļas ražotājs Lauma Lingerie atklāja jau 4. zīmola franšīzes veikalu ārpus Eiropas robežām, kas atrodas Āfrikā, Ugandas galvaspilsētā Kampalā. Jaunais un 58m2 plašais veikals atrodas pašā pilsētas sirdī, Nakumatt Oasis iepirkšanās centrā, un par godu tā ienākšanai vietējā tirgū sestdien tika organizēta arī īpaša modes skate, kuras ietvaros vietējo mediju pārstāvji, korporatīvie klienti un modes dāmas ar sajūsmu novērtēja Latvijā tapušo veļas modeļu oriģinālo dizainu un izmeklēto kvalitāti.

Atklāšanas svētku ietvaros publikai tika demonstrēti 24 dažādi Lauma Lingerie rudens-ziemas sezonas veļas kolekcijas komplekti, ko zīmola pārstāvji īpaši piemeklēja, ņemot vērā vietējā tirgus īpatnības un patērētāju pieprasījumu. Zīmīgi, ka līdz šim Ugandas galvaspilsētā labas kvalitātes veļa bija nopērkama tikai speciālos butikos, taču, kā zināms, to piedāvātais ierobežotais izmēru klāsts un salīdzinoši augstais cenu līmenis sievietes nereti attur no šo ikdienā tik nepieciešamo pirkumu veikšanas. Tieši tādēļ Lauma Lingerie ienākšana vietējā tirgū bija īsti svētki ikvienai gaumīgas un daudzfunkcionālas veļas cienītājai.

“Kampalā dzīvojošo vidusšķiras patērētāju skaits šobrīd strauji turpina pieaugt, un viņi visi kā viens augstu novērtē kvalitatīvu un dzīvotspējīgu produkciju, ko šeit atrast diemžēl nenākas viegli, tādēļ daudzi iedzīvotāji veļu iegādājas tikai ārzemju ceļojumu laikā. Līdz ar Lauma Lingerie veikala atklāšanu mēs vēlamies Ugandas sievietes nodrošināt ne tikai ar komfortu, bet arī lielisku vizuālo tēlu, pārliecinoties, ka veikalā ir pieejama daudzveidīga veļa jebkurai gaumei, un neaizmirstot arī par plašu izmēru klāstu. Jauno zīmola tirdzniecības vietu sievietes jau šobrīd ir paspējušas novērtēt ļoti atzinīgi, atzīmējot, ka tieši šādas veļas tirgū trūcis jau gadiem ilgi,” komentē viena no jaunā Lauma Lingerie franšīzes veikala īpašniecēm Sisi Saetalu (Siisi Saetalu).

“Šis gads uzņēmumam ir bijis veiksmīgs jaunu tirgu apgūšanā – ar franšīzes veikaliem esam apguvuši jau veselus piecus jaunus tirgus. Vēl pavisam nesen, septembrī, tika atvērts pirmais veikals Mongolijā, savukārt šis ir pirmais veikals Āfrikā, kas Baltijas reģiona uzņēmumam ir liels sasniegums. Esam gandarīti, ka Lauma Lingerie veļu pazīst un izvēlas aizvien vairāk sieviešu visā pasaulē, tādēļ ar prieku varam garantēt, ka arī nākamajā gadā aktīvi turpināsim strādāt ne vien pie zīmola produkcijas sortimenta paplašināšanas, bet arī arvien jaunu tirgu apguves,” teic AS Lauma Lingerie valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

PAR A/S LAUMA LINGERIE

A/S Lauma Lingerie ir Baltijā vadošais veļas ražotājuzņēmums, kas savu darbību aizsāka 2005. gada nogalē un jau ir ieguvis plašu atpazīstamību ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un citur pasaulē. Zīmola darbības pamatā ir vēlme radīt veļu, kas ikvienai sievietei ne tikai ļauj justies maksimāli ērti, bet arī palīdz pilnveidot savu ķermeni, akcentēt tā skaistumu un celt pašapziņu, tajā pašā laikā neaizmirstot arī par tādām neaizstājamām vērtībām kā kvalitāte, dizains un oriģinalitāte. Pašlaik Lauma Lingerie pieder jau 55 mazumtirdzniecības veikali, kas izvietotas astoņās pasaules valstīs. Eksportētā produkcija regulāri sasniedz vairāk nekā 20 dažādus galamērķus, turklāt 2013.gada vasarā Lauma Lingerie kļuva arī par vienu no 25 lielākajiem Latvijas eksportētājuzņēmumiem, iegūstot prestižo The Red Jackets apbalvojumu.