Veselīga dzīvesveida popularizētāja un skaistumkonkursu organizatore Elita Drāke 52 gadu vecumā lepojas ne tikai ar slaidu augumu, bet arī teicamu pašsajūtu un veselību.

Ja slikti jūtas, paliek mājās

Elita Drāke »VZ« atklāj, ka dzīvo saskaņā ar astroloģijas kalendāru, ievērojot mēness fāzes, saules un mēness aptumsumus. «Kā mēs izskatāmies, tā arī jūtamies. Jau sen dzīvoju saskaņā ar dabas likumiem. Sievietēm it sevišķi iesaku ieklausīties intuīcijā. Nekad neeju sabiedrībā un uz ielas, kad ir tukšie čika laiki (laiks, kad nevedas darbi, spriešanas spējas ir apgrūtinātas, daudziem ir grūti pieņemt lēmumus). Ja man šajā laika posmā ir sajūta, ka jāpieliek mājās, es pārceļu tikšanās un darbu ar klientiem. Piemēram, 18. novembrī, valsts svētkos, daudzi astrologi neieteica doties uz masveida pasākumiem. Allaž esmu piedalījusies valsts svētku pasākumos krastmalā. Taču šoreiz neaizgāju un biju ļoti priecīga, ka neizgāju, jo negribēju cīnīties ar svešām un nevajadzīgām enerģijām. Tādējādi sevi pasargāju, neiztērēju enerģiju un jutos ļoti labi,» stāsta Drāke.

Skaistumkonkursu organizatorelepojas, ka savos gados viņai nav liekā svara, ir slaids augums un nav veiktas plastiskās operācijas: «Esmu dzīvs piemērs, kā sieviete var labi izskatīties, ja nopietni strādā ar savu dvēseles stāvokli. Nekad neeju cilvēkos un sabiedrībā, ja man nepatīk, kā izskatos, vai arī ja jūtos nogurusi, neesmu izgulējusies, emocionāli slikti jūtos un esmu stresā. Tā rīkojos jau no jaunības gadiem. Pēc horoskopa zīmes esmu Jaunava – perfekcioniste.»

Aizskalo negatīvo

Elita Drāke uzsver, ka sieviete nedrīkst ļauties slinkošanai: «Tā ir cilvēka lielākā nelaime. Ja negribas iet uz treniņu, ir jāpiespiež sevi un jāiet. Ja negribas iet uz pirti, ir jāiet. Jāpiespiež sevi iet uz jogu, sēdēt vannā vai nodarboties ar jogu. Te katrai sievietei ir savi skaistumkopšanas rituāli. Sev atlaides nedodu un nedošu. Reizi nedēļā dodos uz latviešu pirti, kur kārtīgi noperos. Es arī nekad nemazgājos ar ziepēm vai dušas želeju un arī citiem iesaku netērēt naudu šiem līdzekļiem. Pirtī skrubējos ar pašas pagatavotu dabīgo skrubi no melnajiem pipariem, sāls, sodas un eļļas. Regulāri eju uz spa procedūrām un ķermeņa masāžu. Lai arī no 25 gadu vecuma reizi nedēļā eju pie kosmetologa, mājas apstākļos lietoju krēmus, sejas maskas. Lai iegūtu rezultātu, ir jāievēro sistēma. Katru rītu aplejos ar aukstu ūdeni, jo tieši ūdens ir tas, kas palīdz atbrīvoties no iepriekšējās dienas uzkrātās informācijas. Tā nav nekāda mistika, bet gan terapija, kad ar ūdeni noskalojam visu slikto. Daudzi cilvēki bieži kavējas atmiņās un dzīvo pagātnē, bet ūdens palīdz attīrīt šo enerģētisko lauku. Tikai nevajag šo apliešanos jaukt ar mazgāšanos,» savus skaistumkopšanas rituālus uzskaita Elita.

Neēdot kartupeļus, nenoveco

«Cilvēks no 21 gada sāk novecot, un tieši tad arī ir īstais brīdis, lai sāktu par savu ķermeni intensīvi rūpēties. Es arī strikti piedomāju, ko ēdu un ko ne. Mans organisms nepūst, jo neēdu neko tādu, kas veicina skābšanas un rūgšanas procesus. Ziemas un rudens periodā es pilnībā pārtraucu ēst nakteņus – papriku, baklažānus, tomātus un kartupeļus, lai asins nav skāba. Kā zināms, novecošanas procesu veicina skāba vide, un, ja asins ir skāba, tad organisms noveco. Savukārt man novecošanas process ir palēnināts. Jau ilgus gadus neēdu arī gaļu un zivis.»

Elita Drāke beidzamo gadu laikā ir no attiecībām brīva sieviete, bet tādēļ, lai labi justos un izskatītos, nebūt nav nepieciešams pie sāniem vīrietis. «Ir reizes, kad staigāju bez grima, jo nevar jau visu laiku krāsoties, kā arī atpūšos, staigājot sporta tērpā bez augstpapēžu kurpēm. Sievietei jādod sev iespēja iejusties un izdzīvot dažādas lomas – sportiste, mājsaimniece, apkopēja, uzņēmēja un dejotāja,» stāsta skaistumkonkursu organizatore. «Ļoti mīlu dzīvi, cilvēkus, līdz ar to arī sevi. Man jau arī tāpat kā visiem ir problēmas, jo ir jāmaksā rēķini, ir bērns, kurš neklausa.»