"LPB ir psihoterapeitu Nacionālā akreditējošā organizācija, kas darbojas Eiropas Psihoterapijas Asociācijas ietvaros. LPB un EPA ir nevalstiskas organizācijas, kuras uz brīvprātības un līdztiesības principiem apvieno profesionālus psihoterapeitus.  LPB izstrādā un pārrauga izglītības un ētikas standartus psihoterapijā, kas atbilst Eiropas Psihoterapijas Asociācijas standartiem.

Šādas LPB iniciatīvas profesionāliem psihoterapeitiem un viņu klientiem ļauj identificēt personas, kuras ir saņēmušas savu kolēģu profesionālās izglītības un kompetences novērtējumu un atšķirt no personām, kuras šādu atzīšanu nav saņēmušas.  

Šajā gadījumā psihoterapeits Viesturs Rudzītis ir pārkāpis morāles un ētikas standartus, kā arī LPB noteikumus.

Līdz ar lēmumu atņemt sertifikātu LPB  vēlas sabiedrību brīdināt, ka šim profesionālim uzticēties nav iespējams, jo Viestura Rudzīša kompetence neatbilst LPB kritērijiem, kā rezultātā tiek atņemts psihoterapeita sertifikāts.

Tādējādi šis gadījums kalpo kā aicinājums visai sabiedrībai rūpīgi sekot līdzi un izvērtēt tos psihoterapeitus, kuriem tiek uzticēta sava veselība, pievēršot uzmanību psihoterapeitu profesionālajai kvalifikācijai.

Plašāki komentāri par lēmumu šobrīd vairs netiks sniegti."

 Baiba Purvlīce

Latvijas Psihoterapeitu biedrības prezidente