Rīgas pirmā pāra Ivetas Strautiņas-Ušakovas un Nila Ušakova jaunajā ģimenē gaidāms priecīgs notikums: jau pavasarī pasaulē jānāk abu pirmdzimtajam - vēsta žurnāls Vakara Ziņas.

Nilam Ušakovam ir 38 gadi, bet Ivetai Strautiņai-Ušakovai 36 gadi.

Kā jau ziņots, 19. novembrī Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē gredzenus mija Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un viņa mīļotā, Rīgas mēra biroja vadītāja Iveta Strautiņa. Pēc kāzām Ušakovs atgriezās darbā un sabiedriski aktīvā apritē, bet Iveta pagaidām vairās no publisku pasākumu apmeklēšanas. Ja iepriekšējā gadā Iveta devās mēram līdzi izraudzīties Rīgas Ziemassvētku egles, tad šā gada nogalē uz Tīreļu mežniecību Ušakovs devās ar savu vietnieku Andri Ameriku.

Sarunā ar »VZ« Iveta Strautiņa-Ušakova atklāj, ka viņai līdz pat 10. decembrim ir brīvdienas. Runāt par gaidāmo mazuli Iveta izvairās, jo vēl neesot pienācis īstais laiks, lai dalītos ar sabiedrību ar šo priecīgo vēsti. Tikmēr Ušakovam pietuvinātās politiskajās aprindās virmo runas, ka jau pavasarī jaunajā ģimenē gaidāms mazulis.

Jau ilgu laiku politiskajās aprindās izskanēja runas, ka Rīgas mēru Nilu Ušakovu un viņa biroja vadītāju, pievilcīgo gaišmati Ivetu Strautiņu saista kas vairāk nekā darba attiecības. Tiesa gan, abi kolēģi šīs runas noliedza. Šā gada Lieldienu brīvdienu priekšvakarā Nils sociālajos tīklos nāca klajā ar paziņojumu, ka jau ilgāku laiku šķīries no savas dzīvesbiedres Jeļenas Ušakovas, ar kuru apprecējās 2010. gada janvārī.

Līdz ar Rīgas mēra paziņojumu par šķiršanos runas par Ušakova un viņa biroja vadītājas attiecībām izskanēja arvien skaļāk. Dzeltenā prese vēstīja, ka vasarā gaidāmas kāzas, jo pāris gaida savu pirmdzimto. Iveta toreiz šīs baumas atspēkoja un norādīja, ka tās nav patiesas. Viņa stāstīja, ka piecus gadus, strādājot kopā ar Ušakovu, abi ir kļuvuši par labiem draugiem un viņu starpā valda absolūta sapratne un saskaņa. Taču aizvadītajā pavasarī Ivetas un Nila starpā simpātijas un sirsnīgās attiecības esot pāraugušas mīlestībā.

Jāpiebilst, ka arī Ivetai aiz muguras ir attiecību pieredze: 1998. gada 25. jūlijā Jaunajā Sv. Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā viņa apprecējās ar miljonāra Ivara Strautiņa dēlu Jāni Strautiņu. Abu laulībā dzimis dēls Edgars, kurš šobrīd ir pusaudža vecumā.