Nesen Dailes teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers oficiāli izšķīrās no savas piektās sievas, aktrises Elīnas Dzelmes, bet laimīgu vecpuiša dzīvi viņam neizdodas baudīt – režisora ceturtā sieva Binnija Ārberga bijušo vīru iesūdzējusi tiesā, vēsta portāls Delfi.lv.

Binnija Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā no bijušā vīra uzsākusi parāda un zaudējumu piedziņu - izdevums noskaidrojis, ka par tiesāšanās iemeslu kļuvuši attiecību pirmajos gados paņemtie kredīti aptuveni 100 tūkstošu eiro apmērā, un tagad skaistumkopšanas salona BB Binnija īpašniece no bijušā lauleņa vēlas atgūt vairāk kā 10 tūkstošus eiro, vēsta žurnāls Privātā Dzīve.

2005. un 2006. gadā abi divās dažādās Latvijas bankās paņēmuši kredītus - vienam Binnija bijusi līdzņēmēja, otram - galvotāja. "Tā kā Ārbergai tobrīd nebija darba un attiecīgi arī nekādu ienākumu, kredītus uz sava vārda paņēmu es," tiesas zālē skaidrojis Džilindžers.

Kad abu attiecības izjukušas un laulība šķirta, Binnijai neesot bijuši iebildumi atmaksāt kredītus, jo nauda iztērēta viņas vajadzībām - kredīts palīdzējis izveidot skaistumkopšanas salonu, kā arī veikt remontu Binnijas dzīvoklī.

Binnijas advokāte Liene Cakare tiesā iesniegusi savas klientes bankas izdrukas par pēdējiem deviņiem gadiem, kas apliecina - viņa uzcītīgi veikusi visus maksājumus, bet Džilindžeram tiesas zālē pārmesta bezdarbība un izvairīšanās no atbildības.

Binnija esot mutiski lūgusi bijušo vīru pārņemt kredītu atmaksu, bet viņš neesot piekritis. Žurnāla Privātā Dzīve rīcībā esošā informācija liecina, ka līdz šim Binnija esot atmaksājusi jau 10 tūkstošus eiro, un šo summu arī vēlas atgūt no bijušā mīļotā.

Džilindžers, kurš tiesas zālē aizstāvējis pats sevi, Binnijas prasību neatzīst, jo, lai gan viņam nav pierādījumu, režisors tiesā uzsvēris, ka visa aizlienētā nauda izlietota sievas vajadzībām.

Binnijas advokāte gan nolēmusi iesniegt tiesai pierādījumus tam, ka salons BB Binnija ir izveidots par citiem līdzekļiem un Džilindžers bijušajai sievai nav devis tik daudz naudas, kā pats apgalvo, un tiesa pārcelta uz nākamā gada vasaru.

Pats Džilindžers šī gada 21. novembrī uzsācis fiziskās maksātnespējas procesu - viņa kopējais parādsaistību apmērs ir vairāk kā 120 tūkstoši eiro, bet režisors šīs saistības vairs nevar pildīt, jo Ukrainas notikumu dēļ pajucis plāns par jauna teātra un izklaides projekta izveidi Krievijā.