Gada izskaņa īpaši spraiga izvērsusies populārajam pašmāju aktierim Andrim Bērziņam – jau divus gadus viņam neizdodas šķirt laulību ar Lenviju Sīli, bet tagad skatuves mākslinieks satraucies par savu un mīļotās sievietes, mākslinieces Ineses Gūtmanes drošību un pat dzīvību, vēsta portāls Delfi.lv.

Kā vēsta izdevums Kas Jauns, decembra sākumā Rīgas Centra rajona tiesā bijis paredzēts beidzot šķirt aktiera laulību, bet, kā apgalvo aktieris, tā kā viņa sieva Sīle uz sēdi nav ieradusies, tiesa pārcelta uz nākamā gada pavasari.

Šķiršanās aizkavēšanās iemesls esot sievas vēlme no aktiera piedzīt 170 eiro lielu ikmēneša uzturnaudu, bet Bērziņš nav gatavs to maksāt, skaidrojot, ka viņš no savas pensijas šādu summu vienkārši nespēs segt.

Pats aktieris arī žurnālam Kas Jauns paudis pārliecību, ka Sīle nevēlas nokārtot šķiršanos, jo zina - kad juridiskā puse būs nokārtota, Bērziņš steigs precēties ar Gūtmani. Tāpat viņš piedzīvojis vairāku notikumu virkni, kas aktierim liek nopietni baidīties par savu un mīļotās sievietes drošību.

Aktieris saņēmis zvanu no policijas, kas vēlējusies pārbaudīt viņam piederošo ieroci, kura nēsāšanas un glabāšas dokumenti palikuši dzīvoklī, kur viņš agrāk mitinājies kopā ar sievu.

"Nu jau ierocis vairs netiek glabāts manās mājās. Tas ir nodots policijā. Tā ir pat labāk, jo tagad, ja ar mani kas notiek, Sīle nevarēs piesaukt manas "pašnāvnieciskās tieksmes", par ko savulaik minēja kādā intervijā," skaidrojis aktieris.

Viņš policijai uzrakstījis iesniegumu, kurā apgalvo - viņam un Gūtmanei draud nāves briesmas.

"Ja kas ar mums notiek, tad lai likumsargi vaino Sīli un viņas advokātu," norādījis skatuves mākslinieks, kurš ir pārliecināts - sieva viņa dzīvību apdraudējusi jau kopdzīves laikā un ar alkohola palīdzību veicinājusi jau tā aktiera švakās veselības pasliktināšanos.

"Vairākas reizes, kad man draudēja nāves briesmas, neizsauca ātro palīdzību, pat pretēji - veicināja veselības pasliktināšanos. 2012. gada 17. oktobrī Sīle man iedeva glāzīti ar kaut ko, pēc kā uz nedēļu "atslēdzos". Ir dokumenti (kardiogramma, izraksti), kas liecina, ka es tai dienā varēju nomirt," sūkstījies Bērziņš.

Intervijās Lenvija esot stāstījusi, ka aktieris baidoties, ka kāds viņu gribot noslepkavot, tāpat viņa minējusi, ka Inese esot vainīga sava iepriekšējā drauga slepkavībā.

"Man šķiet, šādi runājot, viņa centās jau laikus nobruģēt ceļu savai nevainībai - ja nu ar mani kas notiek, lai izskatās, ka pats sev esmu ko nodarījis... vai Inese. (..) Ņemot vērā visu iepriekš minēto, mēs ar Inesīti pamatoti baidāmies par savu dzīvību..." atzinis aktieris.

Lenvija Sīle žurnālam Kas Jauns šīs apsūdzības nodēvējusi par absurdām - viņa nevarot sagaidīt, kad beidzot tiks šķirta laulība ar Bērziņu, bet domas par slepkavību vīrieša prātā iedēstījusi pati Inese.

"Esmu pārliecināta, Gūtmane viņam ir iestāstījusi, ka vēlos viņa nāvi. Vēl tad, kad dzīvojām ar Andri kopā, viņa zvanīja, baidīdama, lai bēg ātri prom, jo es viņu it kā taisos noslepkavot! Nekad neesmu alkusi Andra Bērziņa nāves," žurnālam skaidrojusi Sīle, norādīdama, ka vēl vīram visu to labāko.