Šis video ir unikāls un nejaušs. Apšaude, kurā tika nogalināti policisti, kas bloķēja ceļu nežēlīgo slepkavu automašīnai uzreiz pēc iebrukuma un masu slepkavības žurnāla redakcijā.



Uzziņai:



Ar automātiskajiem ieročiem bruņoti cilvēki trešdien, 2015. gada 7. janvārī iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā un apšaudē tika nogalināti 12 cilvēki. Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā 40 gadu laikā. Bojāgājušo vidū ir apsargi, divi policisti, kā arī četri karikatūristi, ieskaitot galveno redaktoru Stefanu Šarbonjē, kurš bija pazīstams arī kā Šarbs. Trīs pārējie noslepkavotie ir vieni no pazīstamākajiem karikatūristiem Kabu, Tinjuss un Volinskis. Uzbrukums noticis rīta sapulces laikā, kad laikraksta redakcijā atradās visi vadošie darbinieki. Uzbrucēji esot klieguši «Mēs esam atriebuši pravieti» un Allahu Akbar, latviski - Dievs ir dižens.

11 cilvēki uzbrukumā tika smagi ievainoti.

Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien izsludināja sēras visā valstī.

Žurnāls «Charlie Hebdo» 2006.gadā izpelnījās ievērību visā pasaulē, pārpublicējot musulmaņu pravieša Muhameda karikatūras, kas sākotnēji parādījās dāņu laikrakstā «Jyllands-Posten» un izraisīja islāma pasaules sašutumu.

2011.gadā notika uzbrukums «Charlie Hebdo» redakcijai, kurā tika izmantoti tā dēvētie Molotova kokteiļi.

Nedz draudi, nedz vardarbība, nedz tiesas prāvas līdz šim nebija piespiedušas «Charlie Hebdo» atkāpties no savas nostājas, un 2012.gadā tā slejās atkal parādījās Muhameda karikatūras. Šoreiz pravietis bija attēlots kails.

Aptuveni stundu pirms uzbrukuma žurnāls tviterī publicēja karikatūru par teroristu organizācijas «Islāma valsts» līderi Abu Bakru al Bagdadi, to parakstot ar vārdiem «Ar vislabākajiem novēlējumiem, starp citu».