Cik nav dzirdēts par dažādiem brīnumlīdzekļiem, kas palīdz pret gripu un dažādiem citiem vīrusiem. Daži zinātāji arī teic – sekss ir lielisks līdzeklis profilakses un ārstēšanās līdzeklis pret gripu. Kritisks pret šādu uzskatu ir erotiskās mākslas fotogrāfs un jaunā TV raidījuma Sokolovs par seksu vadītājs Aleksandrs Sokolovs, kurš uzskata – pārlieku daudz seksa pie nekā laba nenoved, un dalās pieredzē.

Viņš par labāko vīrusu ienaidnieku sauc darbu, stresu un aizņemtību. Pārlieku aktīva seksuālā dzīve viņu pat ir novedusi pie veselības problēmām, kad ar draudzeni attiecību sākumposmā intīmā dzīve bijusi ļoti vētraina.

“Tas bija tik intensīvi, man no tik liela seksa apjoma, man pat mazliet saberzējās loceklis (smejas). Man reāli sāpēja. Tad es aizgāju pie ārsta un jautāju – ko man darīt, es nevaru mīlēties, man reāli sāp, tulznas drīz būs. Un ārsts padomāja un teica – Aleksandr, lūk tev pretsāpju līdzeklis,” savu pieredzi atklāj Sokolovs, ”mums ar draudzeni viss notiek, paņēmu un uzpūtu virsū (pretsāpju līdzekli – red.), pagāja kādas piecas minūtes, un es jūtu, ka vairs nejūtu locekli. Es pieskaros ar roku – ar roku es jūtu, bet ar locekli es roku nejūtu. Tas bija baigais “feils”. Man uzreiz pārstāja stāvēt un vajadzēja gaidīt pusstundu, kamēr atkal sajustu, ka mans loceklis eksistē.”

Sokolovs atzīst, ka neko labu par lielu seksa daudzumu, viņš nevar pateikt. Viņš arī uzskata, ka nav zinātniski izskaidrot vai sekss palīdz pret gripu. “Ja organismā ir pietiekoši daudz mikrobu, lai izraisītu slimību, tad tā slimība arī notiks un viss ir atkarīgs no manas imūnsistēmas, cik ļoti tā var cīnīties ar infekciju,” uzskata Sokolovs.