Iespējamās bezbērnu nodevas kontekstā mūziķis Lauris Reiniks savā „tvitera” kontā ierakstījis visai asu komentāru veltītu grozījumu iniciatoram, Saeimas deputātam Imantam Parādniekam - vēsta Nra.lv .

Vakar raidījuma „Viens pret Viens” ēterā tikās žurnāliste Inga Spriņģe un Saeimas deputāts Imants Parādnieks, lai apspriestu grozījumus un I. Parādnieka ierosināto bezbērnu nodokli. Raidījums izsauca plašu ažiotāžu sociālajos tīklos un savu viedokli no slimnīcas palātas ar „tvitera” starpniecību pauda pat Latvijas popmūzikas zvaigzne Lauris Reiniks.

Savā kontā Lauris Reiniks ierakstīja visai divdomīgu komentāru, nosaucot I. Parādnieku par „piparu” un minot, ka laikam viņa paša organismā vēl ir narkozes pēdas un tādēļ mūziķa smadzeņu darbība dzirdētā iespaidā šķiet traucēta.

Uz šo L. Reinika komentāru arī visai žigli atbildēja tajā pieminētais I. Parādnieks, norādot, ka kontekstu zvaigznes „tvītā” nav sapratis, tomēr L. Reinika viedoklis esot ļoti iepriecinājis politiķa mājiniekus. Tāpat arī I. Parādnieks novēlēja  L. Reinikam nostiprināt veselību.

L. Reiniks atbildi nepalika parādā, un savā nākamajā ierakstā atzina – kontekstā pats esot apmaldījies, tomēr cerot, ka I. Parādnieks nevienam neko neuzspiedīšot.

Lauris Reiniks Verified account‏@LaurisReiniks

Vispār tas Parādnieks baigais pipars. Man liekas, man narkoze vēl nav izgājusi.. Smadzenes gļuko no dzirdētā. #1pret1

Imants Parādnieks ‏@Paradnieks  13h13 hours ago

@LaurisReiniks Lai vai kāds bija domāts konteksts-citēdams šo mājiniekiem pārsmējos :) Paldies par vitamīniem! ;) Lai veselība nostiprinās!

Lauris Reiniks ‏@LaurisReiniks  12h12 hours ago

@Paradnieks Paldies :) Kopējā kontekstā pats apmaldījos, bet ceru, ka tas viss paliks katra cilveka ziņā un Jūs neko neuzspiedīsiet.

Kā ziņots Imants Parādnieks  rosinājis diferencēt neapliekamo minimumu un atvieglojumus par apgādībā esošām personām, sasaistot to ar vidējo darba samaksu valstī, kā arī minimālo ienākumu līmeni. Tāpat politiķis rosinājis izvērtēt iespēju samazināt darba devēju sociālās iemaksas un izvērtēt iespēju ieviest "bezbērnu nodevu".

Jāpiezīmē arī, ka I. Parādnieks priekšlikumos grozījumiem Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā uz otro lasījumu rosinājis noteikt, ka grūtniecības pārtraukšanu ginekologs drīkst veikt ne agrāk par 120 stundām pēc grūtniecības pārtraukšanas norīkojuma izsniegšanas. Pašlaik likums nosaka 72 stundu termiņu. Parādnieks arī paredzējis, ka ginekologs Ministru kabineta noteiktajā kārtībā būs tiesīgs samazināt minētās 120 stundas līdz 72 stundām.

Visi šie rosinājumi sabiedrībā un sociālajos tīklos izsaukuši plašas diskusijas.

Reiniks Stradiņos pēc aklās zarnas operācjas kopā ar mammu Daci un tēti Artūru