Holivudas aktieris Bredlijs Kūpers ir viens no retajiem, kurš uz „Oskaru” pasniegšanas ceremoniju ieradās ne tikai ar vienu, bet pat ar divām pavadonēm. Par vienu no pasaulē iekārotākajiem vecpuišiem atzītais aktieris „Oskaru” vakaru izvēlējās pavadīt savas mammas Glorijas un draudzenes - britu modeles Suki Voterhausas kompānijā.

Bredlijs Kūpers, kurš šogad tika nominēts „Oskaram” par galvenās lomas atveidošanu biogrāfiskajā kara drāmā „Amerikāņu snaiperis” („American Sniper”), ne reizi vien dažādos topos ir atzīts par seksīgāko vīrieti pasaulē. Aktieris līdz šim perfekti atbilda šim titulam, jo, par spīti pielūdzēju pūlim, izvairījās no nopietnu attiecību dibināšanas. Reiz viņš pats atzina, ka, iespējams, nopietnas attiecības gluži vienkārši nav viņa stilā. Taču nu izskatās, ka britu skaistulei ir izdevies savaldzināt rūdīto vecpuisi. Starp citu, abiem mīlniekiem vienā dienā ir dzimšanas dienas, proti, 5. janvārī. Bredlijs šogad nosvinēja četrdesmito, bet Suki divdesmit trešo dzimšanas dienu.

Aktiera izcilo veikumu kara drāmā „Amerikāņu snaiperis” vēl joprojām var novērtēt Latvijas kinoteātros. Sešiem „Oskariem” nominētās filmas scenārijs balstās uz Irākā dienējuša amerikāņu karavīra, snaipera Krisa Kaila autobiogrāfijas motīviem.

Kriss Kails (1974-2003) tiek uzskatīts par Irākas kara varoni un līdz šim nāvējoši precīzāko snaiperi ASV armijas vēsturē. Viņam oficiāli tiek piedēvētas 160 ienaidnieku dzīvības. Drāma „Amerikāņu snaiperis” ataino ne tikai Krisa vairākkārtējās misijas Irākā, bet arī kareivja grūto atgriešanos mājās pie ģimenes - sievas un bērniem.