Sievietes lomai katra vīrieša dzīvē uzmanība tiks pievērsta 7. marta raidījumā “Dzintara dziesmas”, ko mobilo sakaru operators Amigo piedāvā kopā ar LNT. Tajā skatītājiem būs iespēja satikt vienu no neparastākajiem solistu trio – Žoržu Siksnu, Kasparu Antesu un Roberto Meloni, kas apvienojušies koncertšovā “Trīs mīlas musketieri”, lai šajā pavasarī pārsteigtu dāmas un citus mūzikas cienītājus.

Viens no trio māksliniekiem Žoržs Siksna atzīst, ka sievietes viņam daudz palīdzējušas gan dzīvē, gan darbā. Lai gan sieviešu, kurām viņam būtu ik dienu jāpateicas par lutināšanu, atbalstu un patiesu draudzību ir ļoti daudz, lūgts pastāstīt par dažām no tām, mūziķis sāk ar savām pirmajām kolēģēm. “Jau no pirmajiem gadiem, kad ierados Rīgā un sāku darboties tā laika Filharmonijā, nenovērtējamu atbalstu man devušas kolēģes Aija Kukule, Mirdza Zīvere un Pārsla Gebharde. Jebkurā darbā ir gūstami panākumi, ja ir tādas kolēģes kādas viņas bija man. Burvīgas sievietes un lieliskas dziedātājas,” stāsta Žoržs Siksna. Savukārt ar tā laika kolektīva administratorēm Vitu un Inu mākslinieku joprojām saista sirsnīgas attiecības, un viņas palīdz arī profesionālajā darbībā.

Lieliskas sievietes Žoržs Siksna iepazina arī, darbojoties Latvijas TV un radio kora estrādes orķestrī, un lielu pateicību par lutināšanu un atbalstu viņš ir parādā savām sirdsdāmām dažādos dzīves posmos. “Viņas ir bijušas un joprojām ir nenovērtējams atbalsts gan dzīvē, gan darbā,” uzsver mūziķis, atzīstot, ka viņam nudien netrūkst dāmu, ko apsveikt 8. martā.

Starptautiskās sieviešu dienas atzīmēšanai mūziķis nav ieviesis kādas īpašas tradīcijas bez jau ierastās ziedu dāvināšanas, taču uzskata, ka tā ir jāsvin. “Ne visas sievietes ir mātes, lai tiktu sveiktas Mātes dienā, kas drīzāk ir svētku diena ģimenei. Taču katram vīrietim dzīvē noteikti ir vairākas sievietes, kurām pateikt paldies un lieku reizi pasniegt ziedus, kā arī pabūt kopā pie kafijas tases un kūkas gabaliņa,” norāda Žoržs Siksna.

Vairāk par 8. marta tradīcijām, svētkiem, pavasari, sievietēm un mīlestību Žoržs Siksna kopā ar saviem biedriem no koncertšova trio “Trīs mīlas musketieri” Kasparu Antesu un Roberto Meloni stāstīs raidījumā “Dzintara dziesmas” šo sestdien kanālā LNT plkst. 20:35.

“Dzintara dziesmas” ir mobilo sakaru operatora Amigo iedvesmots unikāls mūzikas projekts. Amigo sadarbībā ar telekanālu LNT un Latvijas Radio 2 “Dzintara dziesmās” pulcē pašmāju mūziķus, tautā iemīļotākās dziesmas padarot pieejamas ikvienam. Visas sezonas garumā mūzikas mīļotāji izvēlas mēneša populārākās dziesmas, bet noslēguma balsojumā klausītāji noteic tās šlāgermūzikas un kantrī melodijas, kas kļūst par daļu no latviešu kultūras mantojuma.