Jo ilgāk Kremļa runasvīri klusē par noslēpumaino Krievijas prezidenta Vladimira Putina nozušanu, jo košākas parādās versijas par to, kas noticis ar Krievijas prezidentu – sākot ar visnotaļ nopietnām, kā, piemēram, galma apvērsumu, smagu slimību vai pat nāvi, beidzot ar to, ka Putins devies ar savu mīļoto sagaidīt atvasi. Tostarp ir arī tādas, kuras varētu nodēvēt par asprātīgām vai vismaz ironiskām Putina nozušanas versijām.

Asprāši ir izveidojuši mājaslapu, kurā tiek skaitīts laiks, kopš Putins ir pazudis. Turklāt ironiskā kārtā fonā redzama baleta izrāde Gulbju ezers, kas ir kā atsauce uz apvērsumu PSRS 1991. gada augustā, kad visos centrālajos PSRS TV kanālos visu dienu demonstrēja šo baleta izrādi.

Pie tā šīs lapas izveidotāji nav apstājušies – virs pulksteņa stāv uzraksts Šrēdingera Putins, tā velkot paralēles ar populāro domu eksperimentu Šrēdingera kaķis, kurā kaķis vienlaicīgi ir iespējams gan dzīvs, gan miris.

Piemēram, šī raksta tapšanas laikā Putins esot pazudis 9 dienas, 21 stundu, 33 minūtes.

Apskatiet interesanto videovēstījumu



Tikmēr Šveices izdevums Blick ziņo, ka Olimpiskajai čempionei un Krievijas prezidenta Vladimira Putina mīļākajai Alīnai Kabajevai esot piedzimis bērns.

Pēdējā informācija svētdienas pēcpusdienā:

Britu medijs «Daily Mail» vēsta, ka svētdien ir jau desmitā diena, kad Vladimirs Putins nav redzēts sabiedrībā. Sociālajos tīklos lielu neizpratni ir izraisījušas lielās kravas mašīnas, kuras atrodas pie Kremļa. Tāpat neierasti, bet pie Kremļa vairāk neplīvo Krievijas karogs, jo tas ir nolaists.

Kā norāda prokremliskais Islāma komitejas priekšsēdētājs Gaidars Džemals, viņš nešaubās, ka Putinu bloķē drošības dienestu pārstāvji, ar kuriem tiek veiktas pārrunas par mierīgu atkāpšanos no varas.

«Manā rīcībā esošā informācija ir tā, ka FDD vadītājs Petruševs 11.martā tikās ar Čečenijas prezidentu Razmanu Kadirovu. Patruševs kaut ko piedāvāja Kadirovam kaut ko, no kā viņš atteicies,» saka Džemals.

Arī Kadirova ieraksti sociālajos tīklos ir citādāki nekā līdz šim. Ja iepriekš Kadirova pozīcija attiecībā pret Putinu bija nešaubīga, norādot, ka Putins ir neapšaubāms prezidents, tad pēdējo dienu laikā Kadirovs solījis būt lojālam pret Putinu, «neatkarīgi no tā, vai Putins ir amatā vai nē».

Tā kā daudziem Putina līdzgaitniekiem ir antipātijas pret Kadirovu, visticamāk, ir sācies zināmā mērā uzbrukums arī pret Kadirovu, mēģinot viņu gāzt no amata.

«Spēka struktūras ir uzsākušas apvērsumu. Man šķiet, ka tās visas fotogrāfijas un videomateriāli ir domāti tikai laika iegūšanai. Tādēļ Kremlis gatavo kādu svarīgu paziņojumu,» noslēdz Džemals.

Iepriekš vēstīts, ka Putins publiskos pasākumos nav redzēts kopš 5.marta. Krievijas prezidenta pazušana ir izraisījusi daudz baumu par viņa prombūtnes iemesliem, minot to kā slimību un pat nāvi.