„Jūs šobrīd esat mūsu varoņi un paraugs mūsu jauniešiem, kuri redz, ka tikai ar lielu darbu var sasniegt izcilus panākumus.” To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, 13.martā, pateicoties bobslejistu, skeletonistu un kamaniņu sporta komandām par augstajiem sasniegumiem sacensībās un Latvijas vārda nešanu pasaulē.

„Daudzi šajā sezonā skatījās pasaules kartē, lai saprastu, kur ir Latvija – tā lielā bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona lielvalsts,” sportistiem sacīja I.Mūrniece, akcentējot, ka tieši sportisti ir tie, kuri mūsu sabiedrībai ar saviem panākumiem sniedz ne tikai zīmīgu vēstījumu, bet arī iedvesmo augstiem mērķiem.

Saeimas priekšsēdētāja arī pateicās sportistu ģimenēm par izturību un atbalstu, kas nepieciešams, lai sportisti spētu izcīnīt medaļas.

Pateicībā par izcīnītajām medaļām un sasniegtajiem augstajiem sportiskajiem rezultātiem I.Mūrniece sportistiem, treneriem, mediķiem, komandu tehniskajiem darbiniekiem un federāciju pārstāvjiem pasniedza Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus un Latvijas eiro monētu komplektus, kas veltīti Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. 

Lai pateiktos par augstajiem sasniegumiem Pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Pasaules kausu izcīņās ziemas sporta veidos aizvadītajā sezonā un Latvijas vārda nešanu pasaulē, Saeimas namā 13. martā viesojās Latvijas bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta komandas. Svinīgā pasākuma laikā parlamenta Sēžu zālē notika arī kopīga fotografēšanās.

Vairāk info:

www.saeima.lv/
www.twitter.com/jekaba11
www.flickr.com/saeima