Dažāda vecuma, vientuļi un ar ģimeni, vairāku bērnu tēvi, bet viņi visi atsaukušies it kā 15 gadus vecā puiša sludinājumam un bija gatavi stāties ar viņu seksuālajās attiecībās. LTV raidījums „Aizliegtais paņēmiens” operācijā „Pedofili” centās ne vien atklāt šos cilvēkus, bet arī skaidrot viņu nozieguma motīvus. Paralēli raidījumam strādāja arī policija un visi pieci vīrieši aizturēti. 

Raidījumā operācijā par „ēsmu” izmantots kāds 18 gadus vecs jaunietis, kurš sludinājumā internetā uzdevies par 15 gadus vecu un apgalvojis, ka ir bez seksuālās pieredzes, bet vēlas ar to nedaudz nopelnīt.

Atsaucība bija liela, un raidījums vienojās ar pieciem vīriešiem par tikšanos kādā it kā jaunietim piederošajā dzīvoklī. Paralēli „Aizliegtā paņēmiena” komandai strādāja arī Valsts policija, kura visus „klientus” aizturēja.  Pirmā aizturēšana gan bija pārsteigums arī pašiem raidījuma veidotājiem.

Policija neatklāja, kādā veidā tikusi uz šīs operācijas pēdām, taču turpmāk žurnālisti un likumsargi strādāja kopā.

Pirms aizturēšanas daži no vīriešiem, kuri bija gatavi maksāt it kā nepilngadīgajam jaunietim, „Aizliegtā paņēmiena” komandai skaidroja savas rīcības motīvus, citi noliedza, ka būtu plānojuši seksu ar nepilngadīgo. 

Viņi nāca no dažādām Latvijas vietām, vienam ir seši bērni, cits savulaik strādājis par skolotāju, vēl viens strādājis bērnunamā.  Viņi visi apzinājās, ka puisim, ar kuru tiekas, ir tikai 15 gadi, bet tramīgs par šo faktu bija tikai viens no viņiem. 

Visi viņi zina likumu, taču vienalga bija gatavi to pārkāpt, neraugoties uz to, ka dažiem pašiem ir bērni, un nerēķinoties, kādas sekas tas var atstāt uz šī nepilngadīgā jaunieša psihi, pat par spīti tam, ka daži no viņiem to ļoti labi izjūt no savas personīgās pieredzes, būdami savulaik seksuāli izmantoti.  

Kopā uz sludinājumu populārākajā Latvijas interneta vietnē satikšanās lūgumu esot rakstījuši vismaz 100 vīrieši. Tas patiesi ir šokējoši.

ŠOKĒJOŠĀS ATKLĀSMES AR SEKSOPATALOGA UN POLICIJAS KOMENTĀRU, KĀ ARĪ PILNU RAIDĪJUMU SKATIET ŠEIT