Automašīnu plūsmas vidējais ātrums uz Tīnūžu-Kokneses ceļa ir 110 kilometri stundā, stāsta autovadītāji par nesen izbūvēto ceļa posmu, uz kura vakar notika kārtējā traģiskā avārija. Policija sola pastiprināt kontroli uz šī ceļa, tomēr uzsverot, ka avārijas atkārtosies, ja autovadītāji nekļūs saprātīgāki - šovakar vēsta LTV raidījums Panorāma.

Kā liecina smagās automašīnas vadītājs, tajā brīdī nav ticis veikts apdzīšanas manevrs, bet vienkārši automašīna milzu ātrumā atradusies pretējā braukšanas joslā.


Policija arī norāda, ka avārijas brīdī vieglās automašīnas vadītāja krietni pārsniegusi atļauto ātrumu. Pēc citu autovadītāju stāstītā, tas uz jaunās šosejas nav retums, tieši uz Tīnūžu-Kokneses ceļa arī sasniegts jauno radaru fiksētais ātruma rekords – 167 kilometri stundā.

Satiksmes drošības eksperts Pauls Timrots uzsver, ka avāriju cēlonis nav konkrētais autoceļš, bet vadītāju emocionālais stāvoklis. Ceļš nereti kļūst par vietu, kur izlādēties: "Mēs esam redzējuši arī konfliktus, kur met traukus pret sienu.

Līdzīgu reakciju cilvēks mēdz izdarīt mašīnā. Viņš ir anonīms, aiz stikliem, īsti nevar pamanīt, nepazīstams numurs, viņš brauc un ālējās, izkāpis viņš varbūt nomierinās, bet tāda agresija mašīnā ir lieta, pret ko vajadzētu ļoti cīnīties. Ja mums katru gadu ir divreiz vairāk pašnāvnieku nekā bojāgājušo uz ceļa – ap 400 pašnāvnieku un ap 200 bojāgājušo uz ceļa, tad man ir aizdomas, ka liela daļa no tiem, kas ir pielikuši sev roku, ir iekāpuši mašīnā. [...]"

Arī policija notikušās traģēdijas izmeklēšanā šobrīd izskata vairākas versijas. Nav skaidrs, ko jaunā autovadītāja darīja pretējā kustības joslā, kur burtiski frontāli pabrauca zem fūres. Turklāt pārsniedzot atļauto ātrumu.

Brīdinām par nepatīkamiem skatiem. Foto no Latvijas Televīzijas materiāla