Krievijas pilsētā Orenburgā slēgta jauniešu deju horeogrāfijas skola, kurā iestudēta skandalozā meiteņu tverkinga deja. YouTube vietnē ievietotais videoieraksts Vinnijs Pūks un bites ar Orenburgas skolnieču visnotaļ piedauzīgo uzstāšanos izraisījis vērienīgu skandālu Krievijā.

Uzvedumā uzstājas aptuveni desmit skolnieces, kas tērpušās ļoti pieticīgos ietērpos Georga lentīšu krāsās. Divas minūtes garās dejas horeogrāfijas pamatelements ir tverkings dažādos rakursos.

Daudzi komentētāji nepilngadīgo skolnieču deju nodēvējuši par "ar pornogrāfiska rakstura elementiem", pieprasot saukt tiesas priekšā tās autorus.


Sociālo mediji lietotāji arīdzan nav skopojušies ar ironiskām piezīmēm par «nepareizajām bitēm», atsaucoties uz slaveno Alana Aleksandra Milna literārā darba saturu.

Krievijas Izmeklēšanas komisijas Orenburgas nodaļa sākusi lietas izmeklēšanu, atzīstot, ka dejotājas ir nepilngadīgas un uzstājas daļēji atkailinātas.

Izmeklētāji izvērtē, vai iestudētā deja vērtējama kā atbildīgā personāla nolaidība vai «nepiedienīga rīcība», par ko var piemērot līdz pat trīs gadu cietumsodu.


Skandāla iespaidā Orenburgas mērija sasaukusi ārkārtas sēdi, uz kuru izsaukti bērnu vecāki, skolas direktors un deju pulciņa «Kredo» vadība.

Pašvaldība nolēmusi slēgt deju pulciņu līdz izmeklēšanas beigām. Deju skolas dalībnieces turpmāk apgūs klasisko horeogrāfiju un hiphopu.