TV3 raidījums Bez Tabu saņēmis satrauktu zvanu no kādas māmiņas, kura saskārusies ar patiešām šausminošu bērnu aukles attieksmi pret mazuli. Sieviete ne tikai pret bērnu izturējusies vardarbīgi, bet arī mazuļa ēdienam pievienojusi savu urīnu.

Sievietei radušās aizdomas par aukles uzvedību un viņa dzīvoklī novietojusi novērošanas kameru, kurā skaidri redzams, kā sieviete nesaudzīgi izturas pret viņas bērnu. Video apstiprina, ka aukle zīdaini nēsājusi aiz rokām un kājām un ar galvu uz leju.
Izrādās, saskarsme ar šo pašu dāmu bijusi kādai citai māmiņai, kuras bērns pēc neilga laika atteicies ēst jebkādu pārtiku.
”Mēs ievērojām, ka bērns naktīs kļūst trauksmains, miegā raud. Tad es pamanīju, ka bērns kļuvis tāds kā agresīvs.(..) Mani uzrunāja kāda māmiņa, kurai arī ir bijusi saskarsme ar šo sievieti. Viņa šo te bērnu, ir pagatavojusi viņam dārzeņu biezeni, ielikusi viņu krēsliņā un sākusi vardarbīgi barot. Bērns kliedz, raud, sit ar rociņām un kājiņām, viņš aizrijās, bet viņa ar varu turpina barot,” stāsta māmiņa.


Pilnajā video materiālā, iespējams, ir redzams patiesais iemesls, kāpēc bērns negrib ēst.

”Ir redzēts tas, kā viņa bļodā nokārto dabiskās vajadzības, pēc tam visu sakopj un ir nojaušams, ka viņa urīnu pievieno dārzeņu biezenī. Mans bērns pārtrauca ēst, bērns, kuram iepriekš ir bijusi ļoti laba apetīte,” piebilst māmiņa.
Saistībā ar notikušo Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) vērsusies policijā. Policija sola skaidrot notikušā apstākļus.

TV3 raidījuma Bez Tabu žurnālistam Albertam Dineteram izdevies sazināties ar aukli, un izliekoties par tēti, kurš meklē bērnam aukli, sarunāt tikšanos ar kundzi, bet diemžēl sieviete norunātajā laikā neierodas, taču uz telefona zvanu atbild.


Fragments no telefonsarunas:

”A.D.: Jebkurā gadījumā mums nekas nebūtu sanācis, jo jums zvana no TV3, Bez Tabu. Pie mums vērsās māmiņas, no kurām viena ir veikusi video ierakstu. Tas ir nonācis mūsu rokās. Jūs zināt par ko es runāju? Aukle: Es saprotu, jā. A.D.: Kāds ir jūsu skaidrojums? Aukle: Pirmkārt, es nožēloju. Dieva priekšā esmu grēkus izsūdzējusi un vairāk bērnus nepieskatu. Tikai savus mazbērnus.”