Krievijas Tālajos Austrumos otrdien avarējis stratēģiskais bumbvedējs «Tu-95», un tā septiņu cilvēku apkalpei lidmašīnu izdevies atstāt ar izpletņiem, bet divi no viņiem gājuši bojā, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Pēc ministrijas sniegtās informācijas, izmantojot helikopteru, atrasti pieci apkalpes locekļi, kuru veselības stāvoklis ir apmierinošs, bet vēlāk atrasti vēl divi apkalpes locekļi, kas bija gājuši bojā.

Lidmašīna nogāzusies neapdzīvotā vietā apmēram 80 kilometru no Habarovskas.

«Apkalpe atstājusi lidmašīnu. Lidojums notika bez kaujas komplekta,» teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienesta paziņojumā.

Informēta amatpersona Habarovskas novada ārkārtas situāciju dienestos, kas vēlējās palikt anonīma, aģentūrai «Interfax» pastāstīja, ka, pēc provizoriskām ziņām, radušās tehniskas problēmas lidmašīnas dzinējiem.

Krievijas gaisa spēki otrdien pārtrauca visus lidojumus ar «Tu-95», līdz tiks noskaidroti negadījuma apstākļi.

Tas ir jau otrs negadījums ar «Tu-95» Krievijā pēdējā laikā. 8.jūnijā Tālajos Austrumos, Amūras apgabalā, «Tu-95», dodoties uz pacelšanos, nobrauca no skrejceļa un gāja bojā viens apkalpes loceklis, bet pārējie tika ievainoti.