Merlina Monro savas karjeras sākumā aktīvi piedalījās atklātās fotosesijās, taču daudzas no fotogrāfijām tā arī nekad nenonāca līdz sabiedrības redzeslokam.

Patlaban internetā apspriež unikālu Monro fotogrāfiju, par kuru iepriekš nekas nebija zināms. Runa ir par krāsainu 1949.gada fotogrāfiju, kas līdz sim bija redzēta tikai melnbaltā versijā.

Toreiz aktrisi fotogrāfeja Toms Kellijs, kas vēlāk pikantos kadrus ar Merlinu pārdeva kalendāram Golden Dreams par 900 dolāriem. Pati Monro, pēc mediju rīcībā esošās informācijas, par filmēšanos saņēma nieka 50 dolārus.

Monro nevēlējusies fotogrāfēties kaila, taču toreiz jaunajai aktrisei bija ļoti vajadzīga nauda, tāpēc viņa piekrita, bet lika apsolīt fotogrāfam, ka viņš nekad neatklās viņas identitāti un pat lūdza dēvēt fotogrāfijā redzamo sievieti par Monu Monro.

Taču pēc vairākiem gadiem patiesība nāca gaismā. Taču erotiskās fotogrāfijas neizjauca Monro karjeru, tieši otrādi – publika vēl vairāk viņu iemīlēja un Monro ieguva pasaules slavu.

Jāpiebilst, ka melnbalto šīs fotogrāfijas versiju uzskata par leģendāru, jo 1953.gadā Hjū Hefners to izvietoja uz pirmā Playboy žurnāla vāka.