Divi komiķi no Krievijas izjokojuši pasaulē populāro mūziķi seru Eltonu Džonu (68), liekot mūziķim domāt, ka viņam piezvanījis Krievijas prezidents Vladimirs, lai pārrunātu seksuālo minoritāšu tiesības valstī.

Viens no komiķiem uzdevies par Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu un tulkojis sarunu, bet otrs atveidojis pašu prezidentu.

Vladimirs Krasnovs un Aleksejs Stoļarovs, kas Krievijā zināmi kā slavenību un politiķu “troļļotāji”, sazinājās ar Eltonu Džonu pēc raidsabiedrības BBC intervijas ar mākslinieku, kurā viņš izteica vēlēšanos tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai pārrunātu prezidenta attieksmi pret seksuālo minoritāšu tiesībām Krievijā. Viņaprāt, Putina attieksme pret seksuālo minoritāšu pārstāvjiem ir izolējoša, aizspriedumaina un smieklīga.

Par saņemto zvanu Eltons Džons juties ļoti pagodināts. “Tā ir milzu privilēģija runāt ar vienu no pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem. Tas ir pārsteidzoši,” dzirdams telefonsarunas ierakstā, ko saņēmusi aģentūra Reuters. Mūziķis piekritis doties uz Maskavu, lai piedalītos geju praida pasākumā, un cer, ka ar Krievijas prezidentu viņam izveidosies “brīnišķīga diskusija”.

Vēlāk tapa zināms, ka slaveno mūziķi izjokojuši krievu komiķi.