Ceturtdien Krievijas domē noticis apaļais galds, kura gaitā tika apspriests likumprojekts par pašregulējamām organizācijām. Debatēs piedalījās deputāti un tādas Krievijas estrādes zvaigznes kā Alla Pugačova, Maksims Galkins, Gregorijs Ļepss, Aleksandrs Gradskis un citi, ziņo Vesti.

Likumprojekts, kuru decembrī pirmajā lasījumā apstiprinājusi Krievijas Valsts Dome, paredz, ka katram uzņēmumam, kurš vēlas organizēt koncertu, jāiestājas pašregulējamā organizācijā. Turklāt, likumprojekts nosaka pasākuma organizatoru "atbildību par nodarīto kaitējumu dzīvībai, veselībai vai trešās personas mantai, kā arī pienākumu sniegt kompensāciju par iegādātajām biļetēm koncerta atcelšanas, nomaiņas vai pārnešanas gadījumā."

Pugačeva atklāti kritizēja likumu, sakot, ka "Domei nav ko darīt, kā tikai nodarboties ar šo likumu." Klātesošie pavadīja viņas vārdus ar aplausiem un saucieniem "bravo".

"Ideja ir tāda, ka šo  likumu uzreiz bija jāatceļ, ja tas tika apspriests, nesaņemot piekrišanu vismaz no dažiem no mums. Tā ir noziedzīga vienaldzība, mēs esam tādi kā "dzimtcilvēki" un "dzīvnieki", kas: kā darīs, tā arī būs," TASS citē Pugačovas vārdus.

Zvaigznes uzskata, ka ja šis likumprojekts tiks akceptēts arī nākamajos lasījumos, tad tas samazinās dziedātāju honorārus un paaugstinās biļešu cenas.