11. februārī Rīgas Dzemdību namā pasaulē nāca Ventspils mēra Aivara Lemberga un viņa sievas Kristīnes Lembergas dēliņš Artūrs. Lai pateiktos par dēlu, Aivars uz slimnīcu pie mīļotās sievas ieradās ar pavasarīgu ziedu pušķi, kas bija veidots no gerberām, rozēm, hiacintēm, frēzijām un lilijām, vēsta portāls NRA.lv  un žurnāls Vakara Ziņas.

Lembergs: «Nelutināsim dēlu pa rokām»

Beidzamajā laikā Lembergu ģimenes dzīve rit starp divām pilsētām Ventspili un Rīgu. Tieši tādēļ arī Kristīnes un Aivara dēlēns Artūrs pasaulē nāca Rīgas Dzemdību namā. Sarunā ar »Vakara ziņām« Aivars Lembergs atklāj, kā aug dēliņš un kā tagad mainījies viņa dzīves ritms.

Ļauj vecākiem naktīs izgulēties

Brīvdienās visa ģimene bijusi kopā un nodevusies mazā dēliņa auklēšanai. «Pirmās naktis ar sievu uz maiņām auklējām, bet tagad jau vairs nevajag. Nu jau dēls normāli ēd un normāli guļ, un ļauj arī vecākiem izgulēties. Protams, astoņas stundas jau neguļ, bet tas ir normāli, tā tam jābūt. Mani īpaši iepriecina fakts, ka dēlēns aug un attīstās tā, kā grāmatā rakstīts,» stāsta laimīgais tētis.

Līdz ar mazuļa ienākšanu ģimenē mainījies arī Ventspils mēra dzīves ritms, jo pēc darba tagad jāsteidz mājās, lai palīdzētu sievai saimniecības lietās. Savukārt dēliņu jau no mazotnes Aivars audzina pēc vecajām un labajām tradīcijām. «Bērni uz rokām jāņem tik daudz, cik to prasa katra situācija. Nevajadzīga ucināšana nav nepieciešama. Ja bērns pierod tikai pa rokām, tad vēlāk viņu vairs nevar no rokām dabūt ārā. Mēs nelutināsim mazo,» atklāj Aivars Lembergs.

Dēlēns ēd mammas pienu

Pagaidām Lembergi ar jaunajiem pienākumiem tiek paši galā. Aivars neizslēdz iespēju, ka auklīte tuvākajā nākotnē noteikti būs, bet šobrīd Kristīne nemaz neatļautu dēliņu izlaist no sava redzesloka. Turklāt Artūrs aug veselīgi, jo ēd mammas pienu. Bērna pūriņu – gultiņas un ratiņus – vecāki jau sagādāja pirms dēliņa dzimšanas. «Tagad jau nav nekādu problēmu, jo ir pamperi, salvetes un video novērošanas iekārtas, ko vecāki var ievietot bērna guļamistabā. Kādreiz jau nekas tāds nebija pieejams un nebija pat centrālā ūdens. Vajadzēja ar spaini nest ūdeni no akas un to visu vēl sildīt. Pēc tam, kad bērns tika nomazgāts, viss vēl bija jānones lejā. Tos laikus ar mūsdienām nevar pat salīdzināt,» tā Ventspils mērs.

Visus baumotājus nepārrunās

Interneta medijos un iknedēļas žurnālos ieviesušās pamatīgas kļūdas. Lembergu dēliņš pasaulē nāca nevis Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, bet gan Rīgas Dzemdību namā, jo Kristīne tieši tobrīd ar vīru un vecāko dēlu Martinu Kristoferu bijusi Rīgā. Pēc Lembergu bērniņa piedzimšanas kāda ziņu aģentūra zvanījusi Aivaram un vaicājusi, vai speciāli par godu Aivara sievas dzemdībām Stradiņu dzemdību nodaļā veikts remonts, uz ko Aivars atbildējis tikpat neloģiski, cik neloģiski noformulēts jautājums: «Atbildēju, ka bija tāds uzdevums ministram, bet vajadzēja uzbūvēt jaunu dzemdību nodaļu. Tā kā viņš to nav izdarījis, ir zaudējis amatu. Tāpēc, ka Stradiņos nebija uzbūvēta jauna dzemdību nodaļa, izvēlējāmies Rīgas Dzemdību namu. Nu kas tic šīm nepatiesajām baumām, lai arī tic. Nu ko es varu darīt, nepārrunāšu taču visus baumotājus.