Pirmo reizi Latvijā TV3 ekrānos pirmizrādi piedzīvos jauns precību šovs Kāzu gūstā, kuram pieteicās vairāk kā divi tūkstoši pāru! Konkurence bija liela, bet ir izvēlēti trīs pāri, kuri sapņo par perfektām kāzām, kas kļūs par skaistāko dienu viņu mūžā. Tiesa, ir viens bet – kāzu rīkošanas norisē pāri nepiedalās, viņiem pat nebūs ļauts izteikt savas vēlmes, jo galvenā organizatoru loma uzticēta viņu radiniekiem. Tas nozīmē, ka līdz pat kāzu dienai viss būs lielā noslēpumā tīts! Kāda būs radinieku vīzija par pāru kāzām? Cik apmierināti būs pāri? Emocionāls satraukums un neparedzami pārsteigumi jaunajā precību šovā Kāzu gūstā no 8. februāra pirmdienās plkst. 21:00 kanālos TV3 un TVPlay!

Par Kāzu gūstā

TV3 ir pasaulē pirmais kanāls, kurš izmēģina jauno šova formātu, kura ideju uzticējis realizēt ASV vadošais TV šovu formātu veidotājs NBC Universal International Formats. Šova trīs pāri iegūs noteiktu kāzu budžetu 7000 eiro. Taču viņi nenojauš, ka kāzas patiesībā rīkos radinieki un viņi nevarēs piedalīties plānošanā! Pāriem ir rakstiski jāapliecina, ka viņi piekrīt šova noteikumiem, kuri paredz, ka viņu kāzas rīkos radi. Noteikumos rakstīts, ka viņiem jāatdod savi mobilie telefoni un uz divām nedēļām jādodas atpūtā. Ar kāzu rīkotājiem viņiem sazināties aizliegts! Tādēļ kāzu rīkošanas procesu pāris vēros attālināti – datorā. Pārim ir veto tiesības, kāzu organizēšanas laikā izslēgt vienu cilvēku no turpmākās kāzu organizēšanas, ja viņi redz, ka šis cilvēks organizē kāzas pretēji viņu vēlmēm. Ja viņi piekritīs šiem noteikumiem ar radiem viņi satiksies tikai pirms kāzu vakariņās, kurās varēs likt ģimenei izmainīt tikai vienu lietu viņu plānā.

Kas sagaida pirmajā sērijā?

Pirmajā sērijā skatītāji varēs vērot, vai pāri un viņu ģimenes piekritīs skarbajiem noteikumiem. Vai vecāku kāzu vīzijas sakritīs ar bērnu vēlmēm? Vai līgavas un līgavaiņa ģimenes varēs vienoties par to, kādām jābūt viņu bērnu kāzām. Laika ģimenēm ir maz – viņiem jāpanāk vienošanās un divu nedēļu laikā jānoorganizē kāzās, bet kā, lai vienojas, ja vieni kāzas grib svinēt pilī, bet otri viesu namā vai pat pirtī? Gaisā virmos viedokļu dažādība un emocionālā spriedze, ģimenēm vienoties palīdzēs pieredzējusī šovu vadītāja Baiba Sipeniece – Gavare.  Iepazīstiet trīs pāru ģimenes un ieraugiet gatavošanos lielajam notikumam – kāzām – soli pa solim!  

Pāru ģimenes

Pirmais no pāriem, ar kuru iepazīstinām, ir 26 gadus jaunā skolotāja Darja Rogaļeva un 34 gadus vecais mūzikas producents, bundzinieks Dmitrijs Pallo, kuri ir kopā nepilnus četrus gadus. Darja un Dmitrijs audzina divas meitiņas Leilu un Olīviju. Savu mammu un patēvu Darja raksturo kā pragmatiskus un racionālus cilvēkus, viņuprāt, kāzas var rīkot tad, ja nopirkts dzīvoklis un atrasts labi atalgots darbs. Turklāt, pēc Darjas mammas domām muzikants – tā nav cienījama profesija viņas topošajam znotam! Savukārt līgavaiņa māte ir ekstrasense, ģimenes terapeite – aizraujas ar ezotēriku, jogu, meditācijām un lielu uzmanību pievērš enerģētikai. Arī pati Darja mīļotā vīrieša māti raksturo kā trauslu un emocionālu cilvēku. Tomēr par spīti otras ģimenes dīvainībām, Darja ir pārliecināta – Dmitrijs ir viņas īstais vīrietis, ar kuru viņa vēlas apprecēties! Šīs nebūs Darjas pirmās kāzas, jo reiz, kad viņa precējusies ar savu vīru, kāzas organizējusi pirmā vīramāte un līgava drīkstējusi izvēlēties tikai kleitu. Šoreiz Darja vēlētos, lai kāzas rīko viņas mamma – skolas direktore, kura par to nemaz nav iepriecināta, jo ikdienā jau rīkojot pasākumus skolā. Pagājušās kāzās mammai bijis jāpalīdz meitai izvēlēties kleitu – tas jau bijis viņai par grūtu...

Nākamais pāris – 21 gadu jaunā sociālā rehabilitētāja Agnese Barkāne un dzelzceļa transporta students Raitis Skrastītis – gados visjaunākais, bet kopā viņi ir visilgāk. Abu draudzība izveidojusies sociālajos tīklos, kas aizsākusies, kad Agnesei bija trīspadsmit, bet Raitim piecpadsmit gadi. Pieteikuma vēstulē šovam, Raitis raksta: „Es ar draudzeni iepazinos pirms 8 gadiem, un pa šo laiku neesmu uzdrošinājies lūgt viņas roku. Uzskatu, ka kāzas ir vējā izšķiesta nauda, tāpēc piesakos projektam! Kāzas būs radu lokā kādā no Vidusjūras salām. Kādēļ tieši mums tieši tagad jāapprecas? Iespējams, vienīgā iespēja apprecēties!” Raitis un viņa māsa Kaiva, kura būs viena no spilgtākajiem tēliem šovā, daļu bērnības pavadījuši Baltkrievijā, kas ir mammas dzimtene. Kāzu vīziju līgavaiņa Raita māte raksturo: Kāzas amerikāņu stilā ar krievu temperamenta piesitienu!

Visbeidzot, trešais pāris ir 25 gadus jaunā pasākuma vadītāja, dziedātāja Ieva Bernšteine un 28 gadus vecais loģistikas pārdošanas speciālists Arturs Janiševs. Abi iepazinās piknikā Liepājā un iemīlējās no pirmā acu skatiena, un pēc pieciem kopa būšanas mēnešiem pieteicās abu meitiņa Alise. Ieva savā pieteikuma vēstulē kāzu šovam raksta: „Nenoliegšu, ka man nav īpaši labas attiecības ar topošā vīra vecākiem. Nav tā, ka esam naidā, vienkārši mēs maz tiekamies un mums ir atšķirīgi uzskati, tāpēc attiecības ir iegājušas ne visai patīkamā gaisotnē. Un tomēr, pirmkārt, mēs vēlamies kāzas, jo tiešām gribam kļūt par vīru un sievu un, otrkārt, ar šīm kāzām mēs ceram satuvināt manus vecākus ar topošā vīra vecākiem. Tāpat arī es ceru uzlabot savas attiecības ar vīra vecākiem. Es gribu pierādīt, ka darīšu visu, lai kļūtu par Artūra sievu tikai tāpēc, ka es viņu neprātīgi mīlu un viņš mīl mani, jo tikai mēs esam viens otram īstie un paši, paši labākie! Mēs ļoti vēlamies vēl vismaz trīs bērniņus un gribam, lai viņi nāk pasaulē, kad tētis un mamma jau būs kļuvuši par vīru un sievu.”

Šī pavasara karstākais piedzīvojums – Kāzu gūstā no 8. februāra pirmdienās plkst. 21:00 TV3 un TVPlay!

Prieks kopā būt!