Jau šo svētdien, 24.janvārī pulksten 21:25, īpašā ievadraidījumā atskatoties uz iepriekšējos gados paveikto un šogad paveicamo, Latvijas Televīzijā (LTV1) tiks dots starts LTV autoru un izpildītāju konkursam “Supernova 2016”.

Jau aizvadītā gada 27. novembrī Guntars Račs, Intars Busulis, Daumants Kalniņš un DJ Rudd, pēc rūpīgas dziesmu un izpildītāju izvērtēšanas, klātienē satika un noklausījās trīsdesmit vienu no astoņdesmit astoņiem pieteikumus iesniegušajiem izpildītājiem. Kā veicās izpildītāju atlases žūrijai un kādas pārdomas tai raisīja šī gada dalībnieku pieteikumi? Uzklausīsim žūrijas ieteikumus jaunās sezonas dalībniekiem vēl veiksmīgākam startam konkursā un mēģināsim noformulēt, kas īsti ir tas, ko dziesmās un to izpildītājos meklējam šogad.

Taču galvenā intriga - tie 20 solisti un mūziķu apvienības, kas uzstāsies uz lielās konkursa “Supernova 2016” skatuves un cīnīsies par žūrijas un skatītāju labvēlību, tiks paturēti noslēpumā vēl nedēļu. Viņu vārdi pirmo reizi publiski izskanēs LTV1 ēterā 31. janvārī pulksten 21:25, “Supernova 2016” otrajā raidījumā.

Žūrijas izvēlētajiem 20 dalībniekiem LTV1 tiešraidēs 7., 14., 21. un 28. februārī pulksten 21:25 būs jāpierāda savas dziesmas hīta potenciāls, vokālās spējas un skatuves harizma. Tiešraižu vadītāji, tāpat kā konkursa pirmajā sezonā, būs TV raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga un radio Pieci.lv dīdžejs Toms Grēviņš. Atlases tiešraidēs un pusfinālā dziesmas un izpildītājus vērtēs gan žūrija, gan skatītāji, taču finālā uzvarētāju noteiks tikai skatītāju balsojums.

Konkursa “Supernova 2016” mērķis ir atrast dziesmu ar hīta potenciālu Latvijā un ārpus tās, kā arī izpildītāju, kurš šo dziesmu pilnvērtīgi un pareizi izmantos un kuram konkurss kalpos kā atspēriens tālākai darbībai. Konkursa uzvarētājam tiks dota iespēja pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā “Eirovīzija”, kas šogad norisināsies Zviedrijā.

Konkursa pirmās sezonas uzvarētāja Aminata ar dziesmu “Love Injected” 2015.gada “Eirovīzijas” dziesmu konkursā Austrijā ieguva augsto sesto vietu. Šogad Aminata nominēta Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons” sešās kategorijās.