Jau astoto reizi pirmssvētku laikā 13. decembrī plkst. 11:30 Rīgā, Doma laukumā norisināsies Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, kurā ikvienam dota iespēja aktīvi pavadīt laiku jautrā gaisotnē un palīdzēt īstenot cēlu labdarības mērķi. Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētā skrējienā sadarbībā ar Ziedot.lv šogad tiks vākti līdzekļi 42 smagi slimu bērnu māmiņu atbalstam – ziedojumos plānots savākt 10 000 eiro auklīšu dienesta nodrošināšanai.

Atbalstot šī gada Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienu, Latvijas valsts prezidenta kundze Iveta Vējone apliecina, ka astoņu gadu laikā šī starptautiskā labdarības ideja arī Latvijā kļuvusi par brīnišķīgu tradīciju aktīvām ģimenēm un atraktīvām uzņēmumu komandām vienoties labam darbam. Uz brīdi iejūtoties Ziemassvētku vecīša tēlā, pusotra kilometra garā distance ir pa spēkam  ikvienam, skrienot, ejot vai mazākajiem dalībniekiem vizinoties ragaviņās. Vienlaikus katra dalībnieka ziedojums palīdzēs nodrošināt auklītes pakalpojumus ģimenēm, kuras mājas apstākļos kopj smagi slimus bērnus, kuru dzīvības nodrošināšanai ik dienu nepieciešama speciāla aprūpe.

Sagaidīt Ziemassvētku laiku un palīdzēt to ienest arī līdzcilvēku ikdienā aicina Rīgas Starptautiskā Rotari kluba prezidente Ingrīda Ķirse: ”Aicinu ikvienu atrast savu svētku sajūtu, vienlaikus padarot gaišāku to ģimeņu ikdienu, kuras sniedz sirds siltumu smagi slimiem bērniņiem. Šīs īpašās rūpes un uzmanība ir nepieciešama 24 stundas dienā, 7 dienas nedēļā. Nodrošinot auklīti ar specifiskām zināšanām un prasmēm šo bērniņu aprūpei, dāvāsim viņu vecākiem atelpas brīdi un iespēju gūt tik ļoti nepieciešamo laiku sev un pārējiem ģimenes locekļiem.”

Pieteikšanās labdarības skrējienam ir jau sākusies vietnē www.ekase.lv. Individuālajiem dalībniekiem ziedojums ir 15 eiro, savukārt studentiem un skolēniem virs 12 gadiem ziedojums ir 10 eiro. Ģimenes skrējienam var reģistrēties, veicot ziedojumu 30 eiro vērtībā. Bērniem dalība ir bez maksas.

Par tērpu skrējiena dalībniekiem galva nav jālauza - tos sagādās pasākuma organizatori. Tāpēc dalībnieku ziedotā summa pilnā apmērā tiek novirzīta labdarības mērķa īstenošanai. Pieteikumi tiek gaidīti arī no lielākām komandām, tāpēc aicinām uzņēmumus un citus kolektīvus sūtīt savus pieteikumus organizatoriem uz e-pasta adresi [email protected]. Pieteikt dalību labdarības skrējienam iespējams arī pirms skrējiena starta Doma laukumā, sākot no plkst. 10.30.

Labdarības skrējiens nav iedomājams bez atbalstītajiem. Pasākuma lieldraugs - uzņēmums Robert Bosch, un ikgadējie atbalstītāji apdrošināšanas sabiedrība ERGO, radošā aģentūra Mēmais, L-Ekspresis, Narvesen Baltija, SIA Ziemassvētku tirdziņš jau pulcējuši savas komandas, kuras palīdzes īstenot šī gada mērķi. Skrējienu atbalsta arī uzņēmums Tim Kelly Group, Linstow Center Management, kā arī Pure Chocolate, sabiedrisko attiecību aģentūra Deep White, portāli Ekase.lv, TV24 un Draugiem.lv.

Līdzšinējos Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētajos Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienos pulcēti vairāk nekā 4000 dalībnieku, kuri kopumā saziedojuši apmēram 75 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram u.c.