Jau no 6. decembra Leļļu teātra repertuārā iekļautas dažādas, Ziemassvētku noskaņu raisošas izrādes, to skaitā pie skatītājiem atgriezīsies H. K. Andersena sirsnīgā pasaka “Meitene ar sērkociņiem”.

Iestudējumu 2011. gadā kopīgi izveidoja režisors Edgars Kaufelds, aktrise Baiba Vanaga, scenogrāfs Uģis Bērziņš, māksliniece Dita Lesiņa un komponists Marts Kristians Kalniņš.

Monoizrādē, kurā stāsts par nabadzīgo sērkociņu tirgotāju tiek izstāstīts ar leļļu un animācijas palīdzību, svarīga loma piešķirta gan stāsta saturam, gan neparastajai formai.

Režisors norāda, ka šajā izrādē skatītāji nav pasīvi vērotāji lielā pasaku meistara stāstam, bet gan paši var izvērtēt notiekošo un izlemt, kā rīkoties izrādes varoņiem.

Ziemassvētku laikā Leļļu teātrī tiks rādītas arī citas ziemas cikla izrādes – "Ezītis un egle", "Sniega karaliene", "Ziemas pasaka", “Saulīte un sniega cilvēciņi”, "Sniegbaltītes skola" un "Sarkanie zābaciņi", kuru sižetos atspoguļojas gan Ziemassvētku laika cerības un prieks, gan pārdomas par tik nozīmīgām tēmām kā sirds siltums, labestība, mīlestība pret tuvāko, un dāsnums. Neiztrūkstoši decembrī bērnus priecēs arī Pifs, Kentervilas spoks, Neglītais pīlēns, jautrie alfabēta skaitītāji un citu Leļļu teātra izrāžu varoņi.

Ziemassvētku repertuārā tiek rādītas izrādes gan latviešu, gan krievu valodā. No 18. līdz 31. decembrim pirms Lielās zāles izrādēm un to starpbrīžos ar spēlēm un rotaļām pie bērniem viesosies arī Ziemassvētku vecītis.