Gada gaišākos svētkus – Ziemassvētkus – gaidot, aktrise un režisore Rēzija Kalniņa un viņas draugi kopīgi veido jaunu Ziemassvētku programmu „Meklētāja Roze” ar Imanta Kalniņa mūziku, aicinot uz mirkli apstāties no ikdienas steigas un nokļūt mūzikas brīnumainajā pasaulē.

Koncertā piedalīsies grupas „The Sound Poets” solists Jānis Aišpurs; Rēzijas vīrs un draugs – diriģents Ainārs Rubiķis; dziedātāja Ilze Dzenīte, kuru Rēzija dēvē par savu dvēseles māsu; Dailes teātra aktrise un Rēzijas skatuves krustbērns – Ilze Ķuzule - Skrastiņa, kā arī mūziķi, „kuriem ir svarīgi Ziemassvētku laikā muzicēt par godu Jēzus piedzimšanai un mūsu – cilvēku – pestīšanai”, bet programmā iekļautas skaistākās dziesmas ar dzejnieku Veltas Tomas, Paulīnas Bārdas, Valdas Moras, Zinaīdas Lazdas, Kārļa Skalbes un Jāņa Poruka vārdiem.

Par koncerta ideju Rēzija Kalniņa saka: „Kārļa Skalbes dzejolis „Ziemassvētku roze” sākas ar vārdiem: „Meklētāja ceļš ir galā...”. Mēs visi, apzinoties vai nē, meklējam Laimi. Katram ir izpratne par to, kas ir Laime, bet Ziemassvētku vēsts ir tā, kura ir kā galamērķis un sākums ceļam vienlaikus. Arī mums ir svarīgi tāpat kā Austrumu gudrajiem, sekojot Bētlemes zvaigznei, atrast kūtiņu, kurā guļ bezpalīdzīgs un no cilvēces atkarīgs Dievs, kurš cilvēces dēļ sevi piesita krustā aiz mīlestības pret tiem, kuri krustā piesit Mīlestību. Meklētāja ceļš ir sākums. Un tikai tam, kurš klauvē, tiks atvērts; tam, kurš meklē – tam tiks atklāts. Var iet pa „ceļiem” vai „neceļiem”, bet galvenais ir meklēt šo Kristus rozi zem sava cilvēcīguma sniega, kurā Dvēsele kā līgava gaida savu līgavaini – Pestītāju -, kurš, izlejot savas asinis, mūs katru – ticīgo vai neticīgo – ietver savā mīlestības spārnu vēdā un paceļ no sava ego dubļiem.”

„Man Ziemassvētki nozīmē atgriešanos pie sevis, pie tuvajiem, pie Dieva. Tas ir kā atgriezties mājās, kur tevi gaida. Tā ir iespēja piepildīties vai ļaut, lai tevi piepilda. Sasildīties, lai pēc tam varētu sildīt citus,” atklāj aktrise Ilze Ķuzule -Skrastiņa, atzīstot – piedalīšanās šajos Ziemassvētku koncertos viņai nozīmē brīnišķīgu un gaišu cilvēku kompāniju, iespēju būt skaistajās Latvijas baznīcās, un iespēju darīt priecīgus citus cilvēkus.

Savukārt grupas „The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs pauž: „Šajā gadsimtā, apstāšanās un ļaušanās brīdim ir kļuvusi par lielu greznību. Laika taupīšana un nerimstoši joņojošais dzīves temps kļuvis par mūsu pasaules galveno izvēli.

Bet tā tam nav jābūt! Visam ir SAVS LAIKS. Laiks triekties uz priekšu un laiks stāties, ļauties mieram. Laiks runāt un laiks ieklausīties. Klausies, ieklausies un ļaujies!”

Māksliniekiem koncertos tērpi būs no Amoralle svētku kolekcijas, kas radīta par godu Ziemassvētku koncertiem „Meklētāja Roze” - dabīgā zīda svārki, kleitas un barokāla griezuma žaketes kombinācijā ar satīna kaklarotām un mežģīņu cimdiem brīnumainas aizmiršanās sajūtas uzburšanai.

Koncerti „Meklētāja Roze” notiks”:

19.decembrī plkst.16 Dikļu pilī
20.decembrī plkst.18 Siguldas koncertzālē „Baltais Flīģelis”
22.decembrī plkst.19 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā
23.decembrī plkst.19 Mārupes Kultūras namā
25.decembrī plkst.16 Jelgavas Sv. Annas baznīcā
25.decembrī plkst.20 Ogres Sv. Meinarda baznīcā
26.decembrī plkst.19 Kandavas Kultūras namā
27.decembrī plkst.18 Latgales vēstniecībā GORS
28.decembrī plkst.19 Liepājas Sv. Trīsvienības Katedrālē
29.decembrī plkst.20 Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā 

Biļetes uz koncertiem var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā: bilesuparadize.lv.