Populārā Krievijas dziedātāja Zemfira 17. martā sniegs vienīgo koncertu "Arēnā Rīga". Rīgas koncerts notiks vērienīgās 2016. gada koncertturnejas "Maļeņkij čelovek" ("Mazais cilvēks") ietvaros. Šoreiz grupa uzstāsies pavisam jaunā sastāvā - spēlēs ārzemju nevis Krievijas mūziķi. Biļetes pārdošanā no 1.decembra “Biļešu Serviss” tīklā.

Zemfira neapšaubāmi ir unikāla dziedātāja. Atklāta, godīga un ārkārtīgi talantīga, viņa kļuvusi par paaudzes simbolu un miljonu klausītāju elku. Nepakļaujoties konjunktūrai, Zemfira sasniegusi topu virsotnes, atrodas pastāvīgā mediju fokusā, un ir kļuvusi par Krievijas mūzikas kvalitātes simbolu.

Jebkādi Zemfirai veltītie “skaļie vārdi”, būs pamatoti, bet neviens no tiem dziedātāju pilnībā neaprakstīs: katrs viņas albums un katra koncertturneja – ir jauna Zemfira, jauna mūzika un jaunas atklāsmes, pat ja skan akordi un rindkopas, ko miljoniem fanu jau sen iemācījušies no galvas. Tā būs arī šoreiz: Zemfira dodas turnejā ar pavisam jaunu grupas sastāvu, kurā šoreiz ir ārzemju nevis Krievijas mūziķi. Zemfiras daiļrade atšķiras no ierastajām tradīcijām un kontekstiem un sasniedz jaunu globālu pasaules līmeni.

Šī Zemfiras turneja, šķiet, pirmo reizi notiek bez formāla iemesla, taču ievēro svarīgu tradīciju. Divi koncerti, ko viņa sniedza Maskavas Olimpiskajā kompleksā 2000.gada un 2008.gada 1.aprīlī neapšaubāmi kļuvuši par vēsturiskiem pavērsieniem visiem, kam laimējās būt tur klāt. 2016.gada 1.aprīlis – brīdis jaunam pagriezienam. Formālā iemesla trūkums nenozīmē, ka dziedātājai nav jaunumu: viņa strādā pie jauna materiāla, pirmizrādes ir iespējamas un savā ziņā neizbēgamas. Nemainīgi paliks ideālā skaņa, gaisma un scenogrāfija; labākās dziesmas, kas katru reizi atklāj kādu jaunu šķautni, balss, kas lido augstāk un augstāk debesīs; asaras, smiekli, neprāts un visaptveroša laime.