7.novembrī plkst.18:00 Lielajā ģildē (Amatu ielā 6) norisināsies unikāls koncerts, kas uz vienas skatuves pulcēs mūziķus no dažādām valstīm, kuri pārstāv dažādus mūzikas žanrus un virzienus – sākot no džeza, „fusion” un tautas mūzikas līdz klasikai un improvizācijai. Koncerts solās būt arī īsts pārsteigums eksperimentālās mūzikas cienītājiem. Tajā izskanēs meditatīvās, transa un deju mūzikas kompozīcijas, kas mīsies ar kosmiskām noskaņām. Koncerta mākslinieki spēlēs perkusijas, stīgu un pūšamos instrumentus. Kopējo skanējumu veidos vairāk kā 200 mūzikas instrumentu.

«Nosaukums «Enerģētiski veselīgas mūzikas dimants» nav izvēlēts nejauši, - stāsta koncerta rīkotājs, projekta „Agni” pārstāvis Romāns Hodirevs, - Rīgā ieradīsies tādi leģendāri mūziķi kā Pandits Adžits Singhs (Pandit Ajit Singh), kurš atzīts par vienu no desmit labākajiem sītaras meistariem pasaulē, no Francijas ceļu mēros basģitārists Andrejs Svetlovs, kurš piedalījies grupas «Akvarium» ierakstos un koncertos, kā arī citi talantīgi mūziķi».

Koncerts notiks divās daļās: no plkst.18:00 līdz plkst.19:00 uzstāsies Sergejs Akašs Ancupovs, Anatolijs Popovs & „Katmandu Fusion Band”, pēc pārtraukuma, no plkst.19:20 līdz plkst.22:00, uzstāsies grupa „Agni”, kam sekos „jam session” „Agni & Friends”.

Koncertā piedalīsies:

Pandits Adžits Singhs (Pandit Ajit Singh), kura spēlētās sītaras skaņas, kritiķu vārdiem runājot, lido debesīs līdzīgi maigai vēja plūsmai. Arī šoreiz koncerta apmeklētājus gaida neparasts ceļojums indiešu mūzikas pasaulē.

Valērijs Beļinovs (ģitāra), ko mēdz dēvēt par „akadēmiķi ar džeza ģitāru”. Viņa radošajā biogrāfijā ir neskaitāmi džeza, blūza un eksperimentālie projekti, sadarbībā ar vadošajiem pasaules mūziķiem.

Andrejs Svetlovs (basģitārists), viņu kritiķi mēdz salīdzināt ar amerikāņu ģitāristu Džako Pastorius (Jaco Pastorius). Svetlovs ir arī grupas „Akvarium” bijušais dalībnieks.

Sergejs Akašs Ancupovs (sārods), kurš vairāk kā trīsdesmit gadu veltījis Indijas klasiskās mūzikas pētniecībai un apguvei. Viņš ir Ustada Amdžada Ali Hāna māceklis un Indijas klasiskās mūzikas skolas «Sarasvati» Rīgā dibinātājs.

Anatolijs Popovs (sitāra), kurš no 1989.līdz 1991.gadam mācījās pie vadošā indiešu mūziķa Ravi Šankara. Izveidojis starptautisku muzikālu projektu “Kathmandu Fusion Band” (KFB), kurā apvienojušies etnodžezu un „fusion” spēlējoši mūziķi.

Biļetes uz koncertu jau pieejamas «Biļešu serviss» kasēs, degvielas uzpildes stacijās «Statoil» visā Latvijā, kā arī internetā. Tāpat biļetes iespējams rezervēt, zvanot pa tālr.: +371 27832108, +371 29287890.

Koncerta organizatori: projekts „Agni” (www.agnimusic.com/).

Informācija par pasākumu Facebook:

www.facebook.com/events/1543044119319408/