Septembra beigās Prīts Ratseps (Priit Rätsep) pārstāvēja Igauniju Nāciju motokrosā Francijā, kur viņa komanda izcīnīja augsto ceturto vietu, uzrādot labāko rezultātu Baltijas valstu konkurencē. Nāciju motokrosā, kas nereti dēvēts par motokrosa olimpiādi, Latvijas komanda ierindojās 19.vietā, bet lietuvieši nesasniedza A finālu.

Daudzkārtējais Igaunijas čempions un Eiropas junioru čempions motokrosā turpinās šīgada sezonu, piedaloties “Arenacross” Baltijas kausa iekštelpu motokrosa sacensībās, kas 21.novembrī norisināsies Arēnā Rīga un pulcēs 30 labākos sportistus no Baltijas un citām valstīm.

Šāda veida sacensībās, kas notiek daudz mazākā un šaurākā trasē, Prīts startēs pirmoreiz. 24 gadus vecais sportists stāsta: “Neviens nedodas uz startu, pieļaujot domu, ka finišēs otrais. Iepriekš neesmu piedalījies “Arenacross” sacensībās, tām līdzīgākais līdz šim bijis Superkross Zviedrijā pagājušogad, bet tā kā motokrosā startēju jau 17 gadus, domāju, ka viss būs kārtībā. Manuprāt, svarīgākais ir braukt gudri un izbaudīt braucienu. Un iepriecināt skatītājus.

“Esot trasē, jāpiedomā un jākoncentrējas uz to, ko tu dari, taču, kad izdodas labs brauciens, ir patīkamāk, kad to redz daudz cilvēku,” – atzīst Prīts. Kā lielāko daļu motokrosa sportistu arī Prītu pirmo reizi uz motocikla 7 gadu vecumā uzlika tēvs, kas pats nodarbojās ar motosportu.

“Sākumā braukāju vienkārši priekam, bet tagad man ļoti patīk motokross. Tas ir manās asinīs, un ir patiesi grūti apstāties. Kad esmu guvis traumu un pāris nedēļas nevaru startēt, man tā ļoti pietrūkst. Motokross ir mana dzīve. Viss, ko daru, ir saistīts ar motokrosu. Visvairāk sava laika pavadu motokrosa trasē, tāpēc pat nezinu, ko citu vēl varētu darīt.”

Igaunijas motosporta profesionālis ar neskaitāmajām trofejām par veiksmes ķīlu uzskata likumsakarību. “Viss nenotiek vienā dienā. Labs sagatavotības līmenis nozīmē gadiem ilgu darbu.” Pirms starta viņš parasti cenšas nomierināties, domāt par trasi un nekad nerunā par rezultātiem pirms diena ir noslēgusies. “Starts vienmēr ir vissvarīgākais. Ja izdodas labs starts, arī viss pārējais izdosies. Visiem braucējiem ir savas robežas, kuras sasniedzot, tie vairs nejūtas droši, bet tas lielā mērā atkarīgs no mājas darba, kuru esi izpildījis. Ja esi daudz strādājis, trenējies un gatavojies, tad tavām robežām jābūt mazliet tālāk kā pārējiem braucējiem.

21.novembrī Arēnā Rīga Prīts Ratseps startēs ar 450 cc “Honda” motociklu. Rīgā notiks “Arenacross” Baltijas kausa otrais posms, bet tā noslēdzošās sacensības norisināsies Kauņas Žalgira arenā nedēļu vēlāk.

Sacensību kvalifikācijas raundā tiks atlasīti 30 labākie braucēji, kas startēs trīs grupās un superfinālā: Bērnu klase (ar 50cm3 motocikliem), MX2 un Open Pro klase. Astoņi labākie braucēji noslēgs pasākumu, sacenšoties “Arenacross” Baltijas kausa Superfinālā.

“Arenacross” Baltijas kausa sacensības rīko Bravo Events sadarbībā ar Lietuvas bērnu motoklubu un Lietuvas motosporta federāciju.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Servisa tīklā. To cena no 14 līdz 29 EUR.