Sākot no 1. oktobra līdz pat novembrim, Rimi un Supernetto veikalu apmeklētājiem akcijas Klusais eņģelītis laikā pie veikalu kasēm būs iespēja ziedot nedziedināmi slimu bērnu un jauniešu ikdienas vajadzību nodrošināšanai. Ziedotā nauda palīdzēs ģimenēm apmaksāt tās vajadzības, kuras valsts nesedz, piemēram, medicīnisko uzturu, īpašās gultas un higiēnas preces.

„Ar akcijas Klusais eņģelītis laikā saziedoto naudu plānots sniegt finansiālu atbalstu vairāk nekā 50 ģimenēm, kuras mājas apstākļos ik dienas kopj smagi slimus bērnus. Viņi ir kā mazi, klusi eņģelīši, kas ar uzticības pilnām acīm raugās uz vecākiem. Tieši uz mammas, tēta vai citu tuvinieku pleciem ir visa ikdienas aprūpe – kopšana, cilāšana, mazgāšana un medikamentu ievade. Šo smago ikdienu ir grūti pat raksturot, taču esam pateicīgi portālam Calis.lv, kuri atsaucās un akcijas laikā dos iespēju savā portālā iepazīties ar dažu ģimeņu ikdienu, kas palīdzēs izprast kluso eņģelīšu vajadzības,” skaidro Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Ar labdarības akciju Klusais eņģelītis mēs vēlamies sniegt atbalstu tiem smagi slimo bērnu vecākiem, kuri diendienā nenogurstoši un ar lielu mīlestību rūpējas par savām atvasēm. „Bērni ir mūsu nākotne, tāpēc uzrunājam savus darbiniekus, kā arī mūsu veikalu apmeklētājus sniegt ieguldījumu un kopīgi nodrošināt pēc iespējas labākus dzīves apstākļus un nākotnes iespējas visiem mūsu bērniem. Mēs apzināmies, ka tas ir fiziski, emocionāli un finansiāli smags pārbaudījums, tāpēc ģimenēm mūsu atbalsts ir ārkārtīgi nepieciešams,” uzsver Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite. Ziedot labdarības akcijai varēs Rimi un Supernetto ziedojumu kastītēs, ar MansRimi karti kioskā veikalos, kā arī mansrimi.lv. Plašāka informācija par akciju pieejama mājas lapā www.ziedot.lv/

Viena no šādām ģimenēm, kurai nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, ir nepilnu gadu vecās Ausmas vecāki Renārs un Anna. Viņu priekšlaikus dzimušajai meitiņai jau ir veiktas vairākas smagas operācijas. Šajā laikā tika izmēģināti dažādi piena maisījumi un vienīgais, kas mazajai Ausmai palīdz pieņemties svarā un samazina izdalījumus no stomas jeb mākslīgi izveidotās atveres vēderā, ir īpašais piena maisījums alerģiskiem bērniem Nutricia Neocate.

„Meitiņu nedrīkstam barot ar mātes pienu, jo tas slikti uzsūcas. Ausmai nepieciešami vismaz 600 mililitru piena maisījuma diennaktī, tāpēc mēnesī mums vajag vismaz 11 Nutricia Neocate iepakojumus. Viena iepakojuma cena ir vairāk nekā 50 eiro, kas ir 550 eiro mēnesī,” stāsta mazās Ausmas vecāki. Viņu mazajai meitiņai tuvākajos mēnešos plānota vēl viena smaga operācija, līdz kurai Ausmas vienīgais uzturs ir speciālais piena maisījums, taču valsts to neapmaksā.

Lai mazā Ausma turpinātu atveseļoties, ir nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Palīdzība vajadzīga arī citiem smagi slimajiem bērniem, tādēļ svarīgi atcerēties: šie klusie eņģelīši paši mums nespēj palūgt, bet mēs varam ieklausīties savās sirdīs un palīdzēt!