Šajā rudenī, laikā no 26. Līdz 31. oktobrim, jau 23. reizi Rīgā norisināsies lielākais modes pasākums Baltijas reģionā - RIGA FASHION WEEK, kura laikā savas jaunās 2016. gada pavasara/vasaras kolekcijas prezentēs gan sabiedrībā jau labi zināmie modes mākslinieki, gan jaunie, daudzsološie šīs sezonas debitanti - Latvijas modes zīmoli ArtJam, Deeply Personal un Status by Shtamguts.

ArtJam izveidotājas ir divas latviešu dizaineres Marina Dorošenko un Julina Lopatina. Kaut arī zīmols pastāv tikai kopš 2014. gada, tas jau ir paspējis izrādīt četras kolekcijas, un RFW laikā prezentēs savu jaunāko pavasara/vasaras kolekciju, kuras pamatā būs inovatīvais un Latvijā jau labi pazīstamais materiāls - neoprēns.

Elīna Vanags ir viena no sezonas debitantēm, kuras jaunizveidotā zīmola Deeply Personal filozofija ir personisks stāsts par apģērbu, kas atspoguļo tā valkātājas individualitāti un uzsver katras detaļas nozīmi.

Artis Štamgūts, kurš jau iepriekš ir piedalījies RFW kā vairāku zīmolu dizaineris, šajā sezonā debitēs ar savu jaunu zīmolu Status by Shtamguts. Dizaineris ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas Akadēmijā, kur arī ceturto gadu strādā par docētāju. Veidojot kolekcijas, viņš lielu uzmanību pievērš apģērba konstrukcijai un tā tehniskajai kvalitātei.


 
Sekojiet RFW jaunumiem internetā:
www.rfw.lv/
www.facebook.com/Riga.Fashion.Week

@rigafashionweek_official (Instagram)
‪#rigafashionweek