Pirmo reizi par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai, ieskandinot gaidāmo Latvijas simtgadi un atzīmējot mūsu valsts 97. gadskārtu, 15. novembrī Patriotu nedēļas ietvaros „Arēnā Rīga” tiks rīkots lielkoncerts „Latvijas spēka dziesmas”. Lielkoncerta programmā iekļauti tie skaņdarbi, kas cauri laikiem latviešiem bijuši īpaši nozīmīgi.

Šis vērienīgais un krāšņais muzikālais notikums neapšaubāmi būs viens no galvenajiem valsts svētku programmas pasākumiem, jo koncertā piedalīsies daudzi izcili mākslinieki: dziedātāja Ieva Akuratere, leģendārās aktrises Olga Dreģe un Lilita Ozoliņa, rokdziedātāji ALEX un Atis Ieviņš, operdziedātājas Evita Zālīte, Sonora Vaice un Elīna Šimkus, TDA „Dzintariņš”, dziedošie Nacionālā un Dailes teātra aktieri Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris un Artis Robežnieks, dziedātāji Ralfs Eilands un Aija Andrejeva, koklētāja Laima Jansone, kā arī LNSO pirmā vijole Raimonds Ozols.

Par koncerta muzikālo pavadījumu rūpēsies instrumentālais ansamblis Kristapa Krievkalna vadībā. Koncerta programmai izvēlētas latviešiem dažādos laikos svarīgās dziesmas: „Manai tautai”, „Dzimtā valoda”, „Daugaviņa”, „Brīvību Baltijai”, „Sena kalpu dziesma” un daudzas citas, par kurām koncerta dalībniece – Atmodas laika dziedātāja Ieva Akuratere – teic: “Mūsu laikabiedri – komponisti un dzejnieki – ir radījuši šā laika tautas dziesmas, kuru saturiskā vērtība un latviskās ziņas spēks mūs stiprināja brīvvalsts atgūšanas cīņās, dod pārliecību par patriotisma nozīmi tagad, vienlaikus ļaujot izskanēt dziesmu skaistumam vēl daudzās paaudzēs, stiprinot mūsu tautas pašapziņu, un atkal un atkal no jauna iededzot latviešu tautas dvēselisko uguni.” Savukārt aktrise Rēzija Kalniņa pauž: „Mūzika, vārdi, dziesmas kā spēks vienmēr ir vienojuši mūsu valsti un dziesmas. Mēs to darām, ticot un apzinoties, ka ikviens vārds, katra skaņa rada mūsu realitāti. Tālab šis koncerts ir kā mūsu kopīgā lūgšana un pateicība par mūsu neatkarīgo valsti – Latviju.”

Jāuzsver, ka šogad aprit jau sestais gads, kopš televīzijas kanāls LNT novembrī sāka svinēt Patriotu nedēļu, aizsākot tradīciju ar sarkanbaltsarkano lentīšu piespraušanu. Ik gadu Patriotu nedēļas ietvaros LNT ar īpašu programmu aicina sajust prieku un lepnumu par mūsu zemi Latviju! Arī šogad programma būs īpaša, dodot ikvienam skatītājam iespēju kļūt par daļu no tās un baudot Latvijas dzimšanas dienas lielkoncertu „Latvijas spēka dziesmas”!

„Latvijas spēka dziesmas, kurās izdziedāta mūsu tautas pieredze, tāpat kā latviešu tautas senās rakstu zīmes, folklora un par simboliem kļuvušie arhitektūras pieminekļi, ir mūsu tautas kultūrvēsturiskais mantojums. Mums kā Latvijas apdrošināšanas sabiedrībai ir gan gods, gan pienākums atbalstīt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu. Esmu pārliecināts, ka Latvijas spēka dziesmās izdziedātā mūsu tautas stiprā griba, uzcītīgais darbs un kopības varenība ir mūsu tautas spēks, kas spēj iedvesmot un stiprināt pārliecību par mūsu spējām,” saka koncerta lieldrauga – apdrošināšanas akciju sabiedrības „BTA Baltic Insurance Company” – valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Biļetes uz koncertu „Latvijas spēka dziesmas” var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā. Cena – 10-25 EUR.