Autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2016” aicinātas pieteikties pilngadību sasniegušas personas vai grupas, kurās dalībnieku skaits nepārsniedz sešus cilvēkus. Konkursam pieteiktajai dziesmai jābūt jaunradītai un tā nedrīkst būt publicēta pirms 2015. gada 1. septembra. Pieteikties konkursam var no 7. septembra līdz 1. novembrim, aizpildot anketu LTV mājas lapā.

“Atbildības ziņā mēs esam pacēluši šo konkursu jaunā līmenī. Izmaiņas konkursa realizācijā – gan tehniskajā, gan formāta maiņā – likušas arī pašiem konkursantiem nopietnāk izturēties pret konkursu un Latvijas pārstāvēšanu starptautiskā vidē. Arī šogad konkurss būs augstā tehniskā līmenī. Mums ļoti svarīgs ir jaunu talantu atlases process un ceram, ka arī šogad spēsim atrast spilgtu personību un konkurētspējīgu dziesmu,” saka LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Šova formāts jaunajā sezonā tiks saglabāts – dziesmas un izpildītājus vērtēs gan starptautiska, gan LTV veidota žūrija. Ārzemju ekspertiem būs konsultatīvs raksturs. Gala lēmumu par to, kuras dziesmas un kuri izpildītāji nokļūs šova tiešraidēs, pieņems LTV repertuāra žūrija un darba grupa. Šova tiešraidēs dalībniekus vērtēs gan žūrija, gan skatītāji.

“Lai sniegtu iespēju gan sev, gan izpildītājiem pamatīgāk sagatavoties un šovs būtu vēl iespaidīgāks kā pērn, šogad atlases procesu sākam ātrāk. Visi divdesmit dziesmu izpildītāji un autori, kuri piedalīsies tiešraidēs, būs zināmi jau decembra sākumā. Taču lai aizkulišu darbs noritētu produktīvāk un dalībnieki varētu netraucēti gatavoties, līdz pat nākamā gada janvāra beigām viņu vārdus turēsim noslēpumā,” stāsta šova producente Ilze Jansone.

Šova sagatavošanās raidījumi tiks demonstrēti pēdējās divās janvāra nedēļās, savukārt konkursa tiešraides LTV programmā varēs vērot katru februāra svētdienu.

Iepazīties ar “Supernova 2016” nolikumu un aizpildīt pieteikšanās anketu var LTV mājas lapā: supernova.lsm.lv/.