Koncertzāles "Palladium" īpašnieki veiksmīgi sadarbojās ar Būvniecības valsts kontroles biroju un tā šaubas par koncertzāles ekspluatācijas drošību ir novērstas.

Š.g. augusta sākumā izskanēja ziņas, ka Būvniecības valsts kontroles birojs koncertzālē "Palladium" veicis pārbaudi. Ekonomikas ministrija preses konferencē nepamatoti norādīja, ka koncertzāle nav droša apmeklētājiem un neatbilst drošības prasībām, kas izvirzītas publiskām ēkām.

Konstruktīvi sadarbojoties Būvniecības valsts kontroles biroja amatpersonām un koncertzāles īpašniekiem, ir veikti uzlabojuma darbi, kurus birojs norādīja kā nepieciešamus koncertzāles ekspluatācijai. Tāpat ēkas īpašnieki ir iesnieguši visus nepieciešamos dokumentus un informāciju, kas apliecina, ka esošo skatuves konstrukciju nostiprināšana nav neatļauta būvniecība. Būvniecības valsts kontroles biroja atzinumā norādītā koncertzāles tehniskā izpēte ir uzsākta. Tehnisko izpēti veiks būvinženieru birojs ar ilggadēju pieredzi SIA "Forma 2". Mēneša laikā tiks veikta detalizēta nesošo konstrukciju apsekošana un sagatavots tehniskās apsekošanas atzinums, bet jau tagad SIA „Forma 2” būvinženieris un valdes loceklis Māris Tidriķis pēc sākotnējās iepazīšanās ar objektu un vizuālās apskates apliecina, ka koncertzāles nesošās konstrukcijas nerada aizdomas par to mehāniskās stiprības un stabilitātes problēmām un var turpināt drošu objekta ekspluatāciju.

Koncertzāle savu nu jau piekto darbības sezonu uzsāks 18. septembrī ar grupas "The Hobos" koncertu, bet oktobrī koncertzālē notiks nepieradinātās mūzikas un ar to saistītās mākslas festivāla "Skaņu Mežs" atklāšanas koncerts, Monsa Selmerlēva (Mons Selmerlev) un Raiena Kīnsa (Ryan Keen) koncerti, kā arī grupas "DAGAMBA" koncerts. Novembrī koncertzāle gaidīs apmeklētājus uz "The Sound Poets" koncertiem, bet decembrī – uz krāšņajām Cabaret izrādēm. Šajā sezonā koncertzāle apmeklētājus sagaidīs ar daudz vairāk pasākumiem kā iepriekš.