Slavenais modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs prezentē Rīgas publikai vēl neiepazītu savas personības šķautni. Šovā ar teātra elementiem „Modes alķīmija”, kas norisināsies 30.augustā koncertzālē „Rīga”, viņš pārtaps vairākos tēlos. Dramatiskā teātra aktieris, burvis, mistiķis, lektors un, protams, sieviešu siržu iekarotājs – visās šajās lomās varēsim redzēt Vasiļjevu. Gaidāmi vēl citi pārsteigumi, kas pagaidām tiek turēti noslēpumā. Bet jau tagad zināms, ka iestudējums pārsteigs ar inovatīvo scenogrāfiju, negaidītu notikumu pavērsienu, aizraujošiem dialogiem un skatītāju iesaistīšanos.

Pats Aleksandrs Vasiļjevs par gaidāmo izrādi saka: „Modes alķīmija ir jauns etaps, es pat gribētu teikt izaicinājums, manā radošajā darbībā. Ļoti priecājos, ka manā saspringtajā ikdienas grafikā radās iespēja jaunu ideju realizācijai. Man uzreiz iepatikās šis projekts, kurā mani piedalīties uzaicināja lietuviešu producenti un režisori. Tas būs iespaidīgs šovs, īsti svētki, kur meistarīgi apvienota mode, deja, teātris un erotika.”

Tāpat skatītāji izrādes laikā uzzinās par modes maģisko ietekmi uz cilvēku, jaunākas 2015.-2016.gada rudens – ziemas modes tendences, kā arī atklās slavenu alķīmiķu noslēpumus. Vakara programmu bagātinās latviešu un lietuviešu dizaineru sieviešu un vīriešu apģērbu skates, ko sarūpējuši Lietuvas vadošā brenda „Eiva” dizainere Svetlana Kairova un viņas tautieši Seržs Ganbžumjans, Ingrida Žitkuviene, lietuviešu kāzu apģērbu brends „InžI”, Natālija Martinavičiene, brends „Natali de Lyrik” un daudzi citi.

Par maģiju šovā atbild pazīstamais lietuviešu iluzionists, starptautisku konkursu laureāts Mantas Wizard. Dažos burvju trikos iesaistīsies arī pats Aleksandrs Vasiļjevs.

Šova vadītājas lomā debitēs žurnāla „Люблю!” galvenā redaktore Inna Avina. Lielākā izrādes daļa tiks vadīta atrodoties gultā. „Kļūt par šova vadītāju līdzās maestro Vasiļjevam bija piedāvājums, no kura nevarēju atteikties. Pavadīt vairākas stundas viņa kompānijā runājot par modes tendencēm – tas ir skaists, bet atbildīgs piedzīvojums,” stāsta šovprogrammas „Modes alķīmija” vadītāja Inna Avina, „šobrīd daudz laika pavadu mēģinājumos, jo būt liela mākslinieka mūzai ir atbildīgs uzdevums.”

Šovā piedalās vairāk kā 30 dalībnieku, kuri izrādes laikā ne reizi vien nomainīs kostīmus. Par svarīgu skatuves objektu kļūs maģiskā gulta. Tā skatītāju acu priekšā piedzīvos vairākas transformācijas – no laulības pēļiem līdz pat laika mašīnai. Arī apmeklētāji varēs kļūt par šova dalībniekiem, piedaloties diskusijā ar pasākuma vadītājiem un aktieriem. Bez tam tiks nodrošināta tiešraide, kurai varēs sekot līdzi internetā.

Projekta „Modes alķīmija” idejas autore ir Anna Oļeiņika, viņa ir kompānijas „Visual Dreams Factory” direktore un interaktīvu šovu producente Lietuvā. Savukārt izrādes režisors un scenārija autors ir Jokubs Viļus Turs, kurš atpazīstamību ieguvis pateicoties filmai „Sapņoju, ka eju” („Dreaming the Path”).