Sestdienas, 22.augusta, vakarā Ogres estrādē norisinājās pirmais festivāls „Kulakova nakts”. Kā vēsta pasākuma producents, vērienīgo koncertu, kas tika rīkots, pieminot 30 gadus kopš grupas „Pērkons” leģendārā 1985.gada 6.jūlija koncerta Ogrē, apmeklēja vairāk nekā četri tūkstoši skatītāju. „Varam uzskatīt, ka festivāla rīkošana sevi attaisnojusi, jo cilvēku interese, manuprāt, bija ļoti liela,” atzīst pasākuma producents un grupas „Pērkons” menedžeris Sandis Mohovikovs, norādot – vislielāko pasākuma apmeklētāju atsaucību izpelnījās tieši „Pērkona” uzstāšanās, kuras laikā skatītāji grupas populārākajām dziesmām dziedāja līdzi, brīžiem veidojot īstu apvienoto kori.

Festivālā bez grupas „Pērkons” piedalījās arī uzaicinātie viesi: grupas „Menuets”, „Instrumenti”, „Rīgas Modes”, „Krampis” u.c., Ogres pūtēju orķestris „Horizonts”, kā arī RTU vīru koris „Gaudeamus”, kas piedalījās vairākās „Pērkona” dziesmās („Ar spoguļkarpu ķeselē” / „Atmoda”, „Gulbis” u.c.). Iespaidīgs bija arī „Instrumentu” un „Pērkona” kopīgais priekšnesums „Pērkons dārd”. Koncertā ar vairākām dziesmām piedalījās arī grupas kādreizējais solists – pazīstamais operdziedātājs Nauris Puntulis. Koncerta priekšnesumus ik pa brīdim papildināja iespaidīgi pirotehniskie efekti.

Pēc koncerta grupas „Pērkons” līderis Juris Kulakovs pauda prieku un gandarījumu par skatītāju lielo atsaucību: „Liels paldies visiem, kas šovakar atnāca un bija ar mums!” Savukārt pasākuma producents sola, ka „Kulakova nakts” notiks arī nākamgad un ka tā varētu kļūt par tradīciju.

Tie koncerta apmeklētāji, kas uz Ogri bija atbraukuši ar sabiedrisko transportu, naktī uz Rīgu varēja nokļūt ar īpašu vilciena reisu plkst.2.35, ko bija sarūpējis AS „Pasažieru vilciens”. „Vilciens līdz Rīgai nokļuva sveiks un vesels, bez jebkādiem incidentiem,” apliecina koncerta producents.

Atgādināsim, ka pirmais festivāls „Kulakova nakts” tika rīkots, pieminot 30 gadus kopš grupas „Pērkons” koncerta Ogres estrādē 1985.gada 6.jūlijā, pēc kura grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā, vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu, izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus, savukārt grupas darbība uz vairākiem gadiem tika aizliegta.