Labākajiem itāļu operkomponistu zelta repertuāra darbiem piemīt dažas kopējas kvalitātes: izcila melodija ar neatkārtojamu vijīgumu un dažbrīd caurspīdīgu vieglumu; labskanīga harmonija, kas ar savu eleganci un skaisto vienkāršību spēj klausītājā kā spoguļattēlā radīt iekšējas sakārtotības, līdzsvara sajūtu vai pavisam vienkārši izraisīt neviltotu prieku. Bet, kad šādā mūzikā uz sarunu, dialogu, duetu satiekas divi izcili interpreti – dziedātāji, prieks top divtik liels. Festivāla Summertime 4. dienā duetu vakars – festivāla neatņemama tradīcija, kvalitātes brends, izsmalcināta mūzikas programma pirmklasīgā sniegumā. Inese Galante duetu vakarā uz skatuves sev līdzās ir aicinājusi izcilus pašmāju dziedātājus, lai atskaņotu labāko no itāļu operas klasiskā duetu repertuāra.

Diriģenta Ekharta Vicika vadībā koncertā dziedās pasaulē pieprasītā opermūzikas lielzvaigzne - basbaritons Egils Siliņš. Viņa balss regulāri skan uz pasaulē labākajām operas skatuvēm. Koncerta programmu bagātinās stilistiski daudzveidīgais mecosoprāns Ilona Bagele, kā arī Ineses Galantes ilggadējais skatuves partneris - kontrtenors Sergejs Jēgers. Sergeja emocionāli piesātinātie priekšnesumi Latvijā radījuši veselu virkni viņa balss fanu. Koncertā piedalīsies viens no spožākajiem latviešu tenoriem, publikas iemīļotais Latvijas Nacionālās operas solists Raimonds Bramanis.

Duetu vakars –  kad skanēs arī solo ārijas –, būs pārliecinošs atgādinājums par Latvijas operdziedāšanas tradīcijas izcilajiem panākumiem.

Ceturtdienas, 13.augusta, vakara koncertā „Bel canto dzīres ar Inesi Galanti” galvenā loma atvēlēta operai, turklāt blakus Inesei Galantei stāsies izcili latviešu dziedātāji: starptautiskajā operas apritē labi pazīstamais izcilais basbaritons Egils Siliņš, skaistās balss īpašnieks – kontrtenors Sergejs Jēgers -, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti  Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, tātad gaidāms ļoti elegants koncerts. „Šis vakars īpašs ir tādēļ, ka tajā piedalās izcilākie Latvijas operdziedātāji. Turklāt, kad pagājušā gadā 11.novembra koncertā Lielajā ģildē Ilona un Inese abas pirmoreiz dziedāja duetu, tas bija tik skaisti un abu dziedātāju balsis tik fantastiski saskanēja, ka nolēmām šo duetu iekļaut arī festivāla programmā. Manuprāt, zem atklātām debesīm tam jāskan vēl krāšņāk,” gaidāmo koncertu ieskicē Diāna Galante.

Jāpiebilst, ka koncerta diriģents ir Ekharts Viciks – ļoti īpašs un daudzveidīgs mūziķis, kuram ir plašas zināšanas un liela pieredze. Nedrīkst arī nepieminēt faktu, ka dienu pēc koncerta viņš Jūrmalā vadīs meistarklasi, kurā atklās noslēpumus, kā dziedātājam labāk komunicēt ar diriģentu un publiku.