19. augustā Dzintaru koncertzālē pirmo reizi notiks slavenās britu grupas „Chicago Blues Brothers” šovs. Grupa šādi nosaukta par godu kulta muzikālajai komēdijai „The Blues Brothers” (1980., ASV).

Savas pastāvēšanas 16 gados „Chicago Blues Brothers” šovs ir iekarojis miljoniem skatītāju sirdis, grupas koncerti ir bijuši pilnībā izpārdoti to norises vietās visā pasaulē, piemēram, “The Albert Hall” (Londona), “Caesar’s Palace” (Lasvegasa), “Joe’s Be-Bop Café” (Čikago), “The London Palladium” (Londona) u.c. 2013. gadā grupa „Chicago Blues Brothers”, izcīnot galveno balvu, kļuva par National UK Tribute award prēmijas ieguvējiem. Gaidāmais grupas „Chicago Blues Brothers” koncerts Jūrmalā būs īsta dāvana blūza, fankmūzikas, ‘motown’ и R&B mūzikas stila cienītājiem.

Par koncertiestudējuma pamatu ņemts klasiskā mūzikla „Chicago Blues Brothers” sižets, tomēr programmā skanēs ne tikai populārās kinofilmas melodijas, bet arī citas kompozīcijas, kas jau kļuvušas par ‘rhythm and blues’ un soulmūzikas pasaules klasiku. Grupas „Chicago Blues Brothers” repertuārā ietverti vairāki desmiti visā pasaulē iemīļotu hītu, kas kļuvuši populāri tādu mākslinieku kā Džeims Brauns, Areta Frenklina, Tīna Tērnere, Stīvijs Vonders, Maikls Džeksons, Daiana Rosa, Džons Lī Hukers u.c. izpildījumā.

Skatītāju priekšā stāsies 1950. gadu ‘rhythm and blues’ un soulmūzikas zelta laiku klasiski blūzmeņi: melnos uzvalkos, ar šaurām kaklasaitēm, ar filca cepurēm, gaismas necaurlaidīgām brillēm un, protams, — ar neatkārtojamu deju. Dekorācijas, brīnišķīgs kordebalets un orķestra pavadījums skatītājiem palīdz pārcelties uz leģendāro Čikago un liek celties kājās, aplaudēt un sist knipjus iemīļotās mūzikas ritmā.

„Mūsu šova laikā dzied un dejo visi – ieskaitot skatītājus! – brīdina „Chicago Blues Brothers” direktors Dereks Bloks, - Turklāt mēs šajā gadā svinam 35. gadadienu kopš leģendārās filmas „Chicago Blues Brothers” iznākšanas, kurai jāpateicas par mūsu parādīšanos uz skatuves, tādēļ ziniet – jūs esiet uzaicināti uz labāko saviesīgo pasākumu ‘rhythm and blues’ stilā! Un neaizmirstiet paņemt līdzi cepuri un saulesbrilles!”

Programmas kopējais ilgums – 2,5 stundas.

Koncerta organizators: Starptautiskais talantu centrs

Biļetes uz koncertuzvedumu jau var iegādāties „Biļešu serviss”, „Reklamarket” kasēs un „Statoil” uzpildes stacijās visā Latvijā, interneta vietnē, kā arī pa telefonu + 37127533566.

Grupas dalībnieki:

Kriss Hindle, Garets Deivijs, JP Levells, Pols Būkoks, Pols Kraučs, Adrians Vilsons, Sems Houtons, Gregs Nikolass, Kriss Kolbrans, Braidija Meja, Klera Kolbrana.