25.septembrī Ventspils teātra namā „Jūras vārti”, 26.septembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē un 29.septembrī Lielajā Ģildē viesosies slavenais elektro-stīgu kvartets „Asturia”, kas pasaulē iecienītus klasiskus skaņdarbus un populāras mūsdienu dziesmas izpilda jaunā skanējumā.  

Visas kvarteta dalībnieces ir talantīgas mūziķes, kas augstāko muzikālo izglītību   ieguvušas Ukrainas Nacionālajā Pētera Čaikovska mūzikas akadēmijā, ir uzstājušās arī kā solo mākslinieces un ne reizi vien uzvarējušas dažādos konkursos.

Sākotnēji izveidojušas klasisku stīgu kvartetu, tikai pēc vairākiem gadiem meitenes iemēģināja roku slavenu skaņdarbu un dziesmu aranžēšanā un nomainīja akustiskos mūzikas instrumentus pret elektriskajiem.

Kvarteta nosaukums „Asturia” radies no spāņu komponista Īzaka Albenisa skaņdarba „Asturias”, kas atspoguļo mūziķu temperamentu, ekspresiju, emocionalitāti un spēcīgo enerģētiku.

Šarmanto kvartetu „Asturia” jau novērtējuši daudzu valstu klausītāji, un šoruden meitenes uzstāsies arī Latvijā, iepazīstinot skatītājus ar savu neparasto programmu.

Mūsdienīgo elektroinstrumentu tembru saspēle, krāšņie kostīmi, horeogrāfija, gaismu šovs un, protams, mūziķu šķelmīgie skatieni koncertu pārvērtīs aizraujošā izrādē, bet slaveno dziesmu un skaņdarbu versijas ikvienu pārsteigs ar savu unikālo skanējumu.

Biļetes uz koncertu Rīgā iespējams iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs, bet uz koncertiem Ventspilī un Liepājā „Biļešu Servisa” tirdzniecības tīklā.